Juniorjentene fikk sin revansj mot Danmark – Norsk Topphåndball
De norske jentene har skaffet seg et godt utgangspunkt for videre spill i U20-VM i Slovenia. Foto: Anze Malovrh / kolektiff / IHF/NHF

Juniorjentene fikk sin revansj mot Danmark

Juniorjentene åpnet stort, og kjempet seg til seier 32-35 i den første kampen i hovedrunden i U20-VM.

Søndag kveld var det klart for LK02 (juniorjentene) sin første kamp i hovedrunden i U20 Håndball-VM. Etter to seire og en uavgjort kamp endte Norge på andreplass i sin gruppe. I første kamp i hovedrunden møtte juniorjentene Danmark, som vant sin gruppe.

Juniorjentene hadde et tøft møte mot Danmark i Scandinavian Open tidligere i juni, hvor det endte med tap med 16 mål. Nå var det duket for revansj mot nabolandet.

Norge startet desidert best og kom foran 3-0 like før de hadde spilt i seks minutter. Kampens fjerde mål ble også sendt fra norsk hånd og gikk inn i det danske målet. Da tok Danmark timeout, men selv ikke det var til hjelp. Ut fra timeouten økte Norge igjen ledelsen og det stod 6-0 etter åtte minutter.

Juniorjentene var stødige i forsvar, og Danmark klarte ikke å komme til gode sjanser på mål. Det stod 7-0 da Danmark scoret sitt første mål i det norske nettet. Etter halvspilt førsteomgang hadde Danmark fått to baller til i det norske nettet, men Norge hadde laget et godt rom og det stod 3-10 i Celje.

Med ti minutter igjen av omgangen hadde Danmark minsket juniorjentenes ledelse og kom seg bak 7-12. Bare minutter før pause var det kun tre mål som skilte nabolandene, men rett før pause reduserte danskene med nok et mål. Det stod 16-18 da lagene gikk i garderoben.

Andreomgang startet godt for juniorjentene, som doblet ledelsen etter et par minutter. De to lagene spilte jevnt videre, men Norge fremprovoserte flere feil i Danmarks angrep og beholdt firemålsledelse. Ti minutter ut i omgangen økte juniorjentene ledelsen til 27-22, men de danske jentene slapp seg ikke ned og reduserte igjen til en tremålsledelse bare minutter senere.

Like etter halvspilt omgang kom Danmark bak med kun to mål, men de norske jentene lot ikke danskene komme nærmere. De neste minuttene briljerte de norske jentene og økte ledelsen nok en gang. Med syv minutter igjen av omgangen kom juniorjentene igjen foran med fire mål på stillingen 32-28.

Det svingte i kampens siste minutter. De danske jentene kom seg igjen bak med to mål, men juniorjentene økte ledelsen til 34-31 med under tre minutter igjen. De danske jentene brukte lang tid i det neste angrepet, men kom aldri til en god målsjanse. Juniorjentene kunne med det nyte de siste par minuttene av kampen. Etter å ha ledet gjennom hele kampen, endte det med seier 35-32 over de danske jentene.

Juniorjentene har med det tre poeng i hovedrunden, og et godt utgangspunkt for kvartfinalespill.

Deres neste og siste oppgjør i hovedrunden er mot Montenegro, som spilles tirsdag 28.juni klokken 16:30.

Juniorjentene (LK02) – Håndball-VM, hovedrunde
Danmark – Norge 32-35 (16-18)

Dvorana Golovec Celje, Celje, Slovenia
Toppscorer Norge: Kaja Røhne – 11 mål
Toppscorer Danmark: Thea Hamann Rasmussen, Maria Berger Wierzba og Frida Hogaard Nielsen – 8 mål
Utvisninger: Norge 2x2min, Danmark 1x2min