Foto: Erik Laursen

June Bøttger: – Jeg har lyst til å være her for evig. Fordi det er så gøy!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
20. februar 2022

Hun hadde kun spilt for Oppsal da hun tok sjansen på å prøve et opphold i utlandet.  June Bøttger skrev 2-årskontrakt med Aarhus United i 2017.  Nå fem sesonger senere er hun fortsatt i samme klubb og hun føler at hun lever i en drøm som er sann.

– Det er ganske klart at jeg trives! sier June Bøttger (27) begeistret.  – Det her er en drøm for meg.  Jeg synes at hver dag her er fantastisk, og det at jeg får holde på med det jeg driver på med på et så høyt nivå, det synes jeg er dritkult. Jeg vil egentlig at det aldri skal stoppe, sprudler hun.

Foto: Erik Laursen


Da du reiste fra Oppsal i 2017, hadde du trodd du skulle komme så til rette i et nytt land

– Absolutt ikke.  For det første ønsket jeg en to-årskontrakt for jeg tenkte at det første året kom jeg til å være så dårlig at det halve kunne være nok, sier hun ærlig.  – Nytt land og jeg hadde aldri byttet lag før.  Men så er det bare dritgøy.  Og så er det moro at klubben er glad for å ha meg her, det virker i hvert fall sånn.  Akkurat nå har jeg ikke lyst til å dra tilbake til Norge, jeg har lyst til å være her for evig.  Fordi det er så gøy. 


Nå har June flere andre norske lagvenninner, men de første par sesongene var det ingen andre nordmenn i laget.  Da var det fint å ha en islending med bakgrunn fra norsk eliteserie på laget.

– Ja, de første sesongene var jeg eneste norske i laget og den første som kom hit var Line Ellertsen.  Men jeg hadde heldigvis Birna Berg Haraldsdottir her.  Hun har spilt i Glassverket, er islending og snakker svensk.  Hun ble på en måte mitt trygghetspunkt for hun forstod hva jeg sa, og jeg forstod henne.  Så det var deilig sånn i starten.

– Nå synes jeg det er deilig å ha noen lagvenninner som kommer fra samme land og som man kan snakke litt enklere med.

Foto: Erik Laursen


June Bøttger spiller venstrekant og har scoret 62 spillemål så langt denne sesongen.

Hvordan er kantrollen i Danmark

– I noen kamper har jeg 10 skudd mens i andre kamper har jeg bare et par skudd på mål.  Så det varierer fra kamp til kamp, forteller June.  – Men jeg føler jeg blir inkludert i spillet og hvis ikke er jeg flink til å si i fra: «der er jeg ledig, så det er bare å spille.»

– Denne sesongen har jeg vært mer involvert i spillet med angrepsstarter. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er den mest tekniske og taktiske håndballspilleren så jeg pleier som regel ikke å være så mye involvert, humrer hun.  – Men jeg gjør det jeg får beskjed om.

– Jeg er nok en kantspiller som foretrekker å stå i sumpa og se på og vente på at ballen kommer til meg.  Og i tillegg være aktiv på kontringer. 

Foto: Erik Laursen


Føler du at du er nok involvert i spillet?

– Ja, hvis ikke hadde jeg mest sannsynlig ikke blitt her så lenge.  Det som er deilig er at vi er avhengig av alle spillerne på laget.  Vi har ingen stjernespillere og da blir det viktig at vi benytter ressursene på alle plasser. 


Måten Aarhus United har lagt opp spillet de siste sesongene, synes June er midt i blinken.

– Jeg synes egentlig at det blir morsommere og morsommere for hvert år.  I starten løp vi ikke så mye og det var det jeg følte jeg var best til da jeg kom fra Oppsal.  Nå har vi begynt å løpe mye mer i kontra og ankomst og da føler jeg at jeg kan bidra med mer.  Vi har en annen spillersammensetning i laget nå enn tidligere, hvor det er flere som liker å løpe mer, forklarer hun. 


Etter 20 kamper ligger Aarhus United på tiendeplass og er fem poeng bak Horsens som ligger på den siste sluttspillplassen.  Aarhus må opp to plasser på tabellen for å unngå å havne i «ligakvalifikationsspil».  Etter jul har June & co hatt fine seire over København og Silkeborg og fremover venter motstand som Aarhus har forventninger om å ta poeng mot. 

– Tabellen er litt misvisende med tanke på det kampprogrammet vi har hatt sammenliknet med andre.  Vi er så å si ferdig med å møte de antatt beste lagene, så det er fortsatt muligheter for at vi kan nå det sluttspillet, bemerker hun. 

– Denne sesongen har vi involvert noen sportspsykologer som har vært godt for alle sammen, både individuelt og som lag.  Jeg tror det har hjulpet til å gi oss en boost.  Resultatene før jul så ikke så bra ut, men jeg følte ikke at det gjenspeilet hva vi viste i kampene. 

– Nå føler jeg at vi har mer ro i spillet og alle har tro på at selv om vi taper en periode med fem mål så betyr ikke det at vi har tapt kampen og vi fortsetter å kjøre på.

Foto: Erik Laursen


Har dere blitt mentalt sterkere

– Ja det vil jeg si.  Samtidig som det har tatt litt tid å spille inn de nye spillerne som kom til klubben i sommer.  Det føler jeg også har kommet nå etter jul. 


Hva vil du si om din egen innsats denne sesongen?

– Hvis man ser kun på statistikken kan det kanskje ses ut som at det ikke har vært så bra. Men jeg føler jeg har utviklet meg sykt mye mentalt.  Så for meg er dette er en av mine bedre sesonger for jeg har vokst såpass mye, sier June Bøttger avslutningsvis.