Foto: Jon Forberg

Julie Lygren: – Det er fortsatt gode muligheter til å ta den tredjeplassen, eller andreplassen!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
3. desember 2021

Molde har i høst hevdet seg godt i REMA 1000-ligaen, de har spilt europacup-kvalik og er klar for NM-finale i Spektrum i romjula.  Men det er medalje som er målet, så Julie Lygren og lagvenninnene ønsker å klatre en plass eller to opp fra den fjerdeplassen de innehar nå.

Etter åtte seire og tre tap er Molde to poeng bak Storhamar og Sola, som ligger på andre- og tredjeplass.  Julie Lygren (27) ligger som nummer tre på toppscorerlista til Molde med 44 spillemål på 11 kamper.  Hun har også scoret flittig i NM-kampene, hvor hun står med 19 mål, så langt.

– Jeg synes vi har vunnet de kampene vi skal vinne og så slo vi ut Thüringer i e-cup, forteller Julie Lygren. – Og så synes jeg fortsatt at vi burde ha slått Sola.  Ellers er jeg egentlig veldig fornøyd med denne høstsesongen. 

– Det tapet mot Sola gjør at vi er på fjerdeplass i stedet for tredjeplass.  Og det er bronsemedaljer som er målet denne sesongen. 

Foto: Jon Forberg


Hva har dere lykkes med i spillet deres? 

– Det er det å ta den ekstra pasningen så vi kommer til de gode mulighetene. Og stå bra bakover, forklarer hun. 

– I de kampene vi har tapt har vi slitt bakover, vi har vært altfor passive.  Så når vi får satt et godt forsvarsspill så spiller vi veldig bra.  Da får vi løpt kontringer og får enkle mål. 

– Vi er et av de lagene som slipper inn flest mål.  Vi er opptatt av forsvarsspillet og snakker mye om det.  At det må sitte fra start i stedet for at vi må ta de igjen helt mot slutten, at vi først da blir mer aggressive.  Vi skal være det fra start av. 

– Og så skulle vi gjerne ha ligget på en tredjeplass, men det er fortsatt gode muligheter til å ta den tredjeplassen, eller andreplassen! smiler venstrekanten lurt.

Foto: Jon Forberg


Molde har spilt fire kamper i europacup-kvalifisering i høst og vant sammenlagt over det tyske laget Thüringer i 2. kvalikrunde, mens det ble tap i begge kampene mot franske Chambray Touraine med Rikke Granlund på laget i den siste kvalikrunden for Europa League.

– Bortekampen mot Thüringer var kjempebra, sprudler Julie, – jeg tror det er den den beste kampen vi noen gang har spilt, i hvert fall angrepsmessig.  Alt fløt og alle var på.  Alle spilte med skuldrene langt nede, det var ikke noe press på oss. 

– I den andre kampen var det litt større press og da tapte vi, men vi klarte likevel å tape kun med to, som gjorde at vi gikk videre.  Vi hentet oss inn etter å ha ligget under med fem mål, så det var veldig bra. 

– I 3. runde møtte vi Chambray Touraine og i bortekampen spilte vi veldig bra.  Spesielt i første omgang hvor vi var foran med fem.  Så får vi 3 to-minuttere på rad som ødelegger rytmen i kampen.  Det var litt billige to-minuttere, vil jeg si, kommenterer hun.  – Men vi ledet likevel med to mål til pause. 

– Vi er ikke helt stabile som lag enda og vi rakner i andre omgang der, og taper med tre mål.  Det sitter ikke i forsvarsspillet og så tar vi det med oss i angrep og gjør tekniske feil. 

– I hjemmekampen kollapset vi fullstendig i andre omgang hvor ingenting fungerte, hverken i forsvar eller i angrep. 

– Selv om vi møtte et svært godt fransk lag, er jeg skuffet over at vi ikke kvalifiserte oss til Europa League.  Jeg følte vi hadde gode muligheter. 

Foto: Jon Forberg


Julie er skuffet over at det ikke ble mer spill i europacupen, men er desto mer fornøyd med at Molde er kvalifisert for NM-finale for første gang i klubbens historie.  Rollon, Levanger, Flint, Fredrikstad og Aker er i tur og orden blitt slått ut og i finalen 29. desember er Vipers Kristiansand motstander.

– Det å spille i Spektrum i romjula, det gleder vi oss til, smiler 27-åringen.  – Vi hadde som mål foran sesongen å komme dit.  Jeg vil si at vi har vært kjempeheldige med trekningen og har møtt lag som vi på papiret burde slå.  Så vi er veldig fornøyde med en NM-finale.  Det er stort for klubben også, som aldri har vært i Spektrum før.   

– Jeg har spilt NM-finale før, så jeg vet litt hva det går i, og det er superkjekt.  Alle gleder seg skikkelig mye.  Vi vet vi møter et bedre lag, men vi må jo prøve å gi de litt kamp, forsikrer hun. 


Fremover?

– Selv om forsvarsspillet sitter i noen kamper, har vi vært for ustabile bakover.  Så vi har fortsatt ganske mye å jobbe med der.  Så får vi til et stabilt bra forsvarsspill så tror jeg at vi kan bli enda bedre.  Det er mer i vente, og jo lenger vi spiller i sammen, jo mer trygge blir vi på hverandre.  Jeg synes vi har tatt steg hele veien og jeg gleder meg til neste halvdel av sesongen, sier venstrekanten avslutningsvis.