Foto: Eva Malmstrøm

Julie Hulleberg – den viktige anonyme spilleren i Fredrikstad

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
16. februar 2021


Spillere som kan bidra i flere spillerposisjoner og samtidig være limet i forsvarsspillet, er gull verdt for et håndballag.  Fredrikstad har denne spilleren i Julie Hulleberg, som fungerer som poteten i laget og kan gjøre en kjempejobb uansett hvor hun blir plassert.  Og som setter standarden bakover.

– Jeg er egentlig venstreback, men har ikke spilt så mye på den plassen denne sesongen, humrer Julie Hulleberg (19 år, født 2001).  – Jeg har vel egentlig vært poteten i laget i alle de tre sesongene jeg har vært med i A-lagstroppen.  Fredrikstad har ofte hatt skader på linjespillere og dette er ikke første gang jeg har måttet steppe inn på linja. 

– Men dette er jo lagidrett, så jeg bidrar der jeg må.  Og hvis trener Eirik Haugdal mener at jeg er det beste alternativet av de valgene vi har, så må jeg jo bare ta den den rollen. 

– Og det er bedre å spille på linja enn å sitte på benken, understreker Julie. – Jeg synes det er gøy å være linjespiller, selv om det langt ifra er så gøy som å være bakspiller. 

Foto: Eva Malmstrøm


Julie Hulleberg har også bidratt på høyreback, men får altså lite tid på ønskeposisjonen som er venstreback.

– Ja, jeg har ingen fast spillerposisjon denne sesongen, jeg skulle gjerne spilt mer venstreback, men jeg har hatt god dialog med trenerteamet på det, forteller hun. – Jeg mangler en del kamptrening på bakspillerposisjon.  Men så har det blitt sånn denne sesongen. 

– Jeg får jobbet mye på 9m-posisjon på trening, i tillegg til at jeg jobber en del individuelt.


Går foran i forsvar

Om Julie ikke har tilkjempet seg en fast spillerposisjon i angrep hos Fredrikstad, er det ingen tvil om at trenerteamet synes hun er mer enn god nok bakover.

– Ja, i forsvar har jeg fått mye tillit i alle de tre årene, som gradvis har bygd seg opp.  Der føler jeg at jeg er en fast bidragsyter til laget.  Jeg føler jeg meg veldig trygg og jeg vet at jeg kan ta det ansvaret, da er det kult å få den tilliten. 

– Jeg er bra i dueller, leser kanskje spillet på en litt annen måte enn de andre og jeg er høy og har fysikk, som er et pluss. 

Foto: Eva Malmstrøm


Siden du gjør en så god jobb i forsvar, kan det være grunnen til at du har blitt poteten i laget?  At trenerteamet ønsker deg på banen uansett hvor du spiller i angrep, for de ønsker å ha deg med bakover?

– Eirik Haugdal er en trener som er veldig opptatt av forsvar, vi vinner ingen kamper uten forsvar, det er der det hele starter.  Så, ja – jeg tror nok det kan være en grunn til at jeg er blitt den spilleren som spiller «overalt».

– Jeg trives godt i Fredrikstad, men det er veldig leit at linjespillerne skulle ryke i år igjen, det synes jeg.  Jeg føler jeg har utviklet meg mye selv om jeg ikke har fått vist det ordentlig i kamp.  Men jeg utvikler meg godt som bakspiller på trening, i det minste, smiler Julie.


Underprestert

Mange vil kanskje si at Fredrikstad har underprestert denne sesongen med kun 4 seire på 12 kamper.  I den siste kampen som ble spilt før koronapausen ble det femmålstap mot Flint Tønsberg.  Hva synes spillerne om prestasjonene så langt?

– Ja, vi er overrasket over at vi ikke har gjort det bedre, sier Julie oppriktig.  – Jeg personlig trodde vi skulle ligge høyere denne sesongen.  Jeg mener at laget har et stort potensial, men samtidig er vi unge og fallhøyden kan bli stor.

– Prestasjonene har vært litt under forventet, vil jeg si.  Vi har hatt noen gode kamper og så har vi hatt flere svake som har vært altfor dårlig.  Vi slipper inn for mye og scorer litt for lite i enkelte av kampene.  Samtidig har det vært en litt rar sesong, men det gjelder for alle lagene.  Jeg vet egentlig ikke, men ingen av oss er fornøyd, sukker hun. 

Foto: Eva Malmstrøm


Skal være leie å møte

Julie Hulleberg er klokkeklar på hvordan hun ønsker at Fredrikstad fremstår i resten av sesongen.

– Jeg ønsker at vi igjen kan bli det laget vi har vært i mange år, det laget som folk synes er vanskelig å spille imot, som folk ikke liker å spille imot.  Akkurat den gnisten der har vi manglet litt i år.  Så det håper jeg at vi kan klare å vise.

– Vi har et kjempestort potensial og jeg tror vi kan overraske resten av sesongen. 


Hva er høydepunktet denne sesongen?

– Mitt høydepunkt vil jeg si er kampen mot Storhamar i Boligpartner Arena 2. september. Selv om vi tapte den, var det en god smakebit på hva vi egentlig kan og hva vi er i stand til. 

– Vi spilte på våre egenskaper.  Vi hadde planlagt et motspill mot Storhamar og vi fulgte gameplan.  Nå vi klarer å følge gameplan så går det bra.  Det var en morsom kamp og jeg synes det var gøy at vi var skuffet etter å ha tapt med så få mål mot topplaget.  Det var litt deilig å kjenne på, avslutter 19-åringen med fortid i Råde. 
.