Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Julie Aspelund Berg gjør den usynlige jobben som ikke skaper avis-overskrifter

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball


27-årige Julie Aspelund Berg er et kroneksempel på en lojal spiller som ikke stjeler overskriftene i media, men som likevel er den første spilleren lagledelsen tar ut ved laguttak.

Julie har spilt 11 sesonger i Njård/Aker og fungerer som limet i et forsvarsspill som har sørget for mange kontringer for Aker denne sesongen.  Hun bidrar også offensivt og har 30 scoringer fra linja i år.


Lokal kriger

Trener Henrik Næss Wilhelmsen er svært glad  for å ha Julie Aspelund Berg i sitt mannskap som er en spiller som går i krigen for sine lagvenninner.

– Julie er et perfekt eksempel på hvor viktig det er med lojale og lokale krigere, sier han begeistret. – Julie er opprinnelig Ullernjente og har gjort en fantastisk innsats i mange sesonger både som Njård- og Akerspiller.

– Hun er ikke den som har fått mest oppmerksomhet i mediene. Det er fordi forsvarsspillet sjelden får den oppmerksomheten det fortjener, mener treneren.  –  Julie har gjort en solid jobb bakover i Rema1000-ligaen denne sesongen. I tillegg har hun vært en utrolig fin lederskikkelse både på og utenfor banen som det er fantastisk å ha i et lag, skryter Næss Wilhelmsen.

Foto: Solfrid Therese Nordbakk

 


– Det var veldig hyggelig ord fra Henrik, sier Julie Aspelund Berg takknemling. – Jeg liker å gå krigen og bidra med aggressivitet i forsvaret. Jeg syns det er veldig gøy å ha fokus på forsvarsspillet, selv om det ikke alltid er det som blir løftet opp. Jeg trives godt med den rollen jeg har i laget, og ønsker og fortsette i samme spor fremover.


Aspelund Berg sier at hun føler selv seg at hun har bidratt godt i midtforsvaret, og blitt en mer stabil forsvarsspiller. – Jeg har utviklet ett godt samarbeid med målvaktene, når det gjelder deres ønsker rundt forsvarsdekking på ulike spillere fra kamp til kamp. Noe som har resultert i flere gode kontringspasninger, når Vilde Johansen står og pooler i hjørnet, sier hun.

– Vi er et lag som er glade i å løpe, og som har hatt ankomstfasen som vårt sterkeste våpen. Der føler jeg at jeg har bidratt med løpskraft, rykk og sperrer, som har skapt kluss i forsvaret og rom til medspillere.


Høyt toppnivå

– Som nyopprykket lag og havne på en sjuendeplass er jo helt fantastisk. Men jeg sitter fortsatt igjen med en følelse, at vi burde klart å karre oss til enda flere poeng. Vi har tatt poeng i kamper vi på forhånd ikke hadde regnet med, og gitt fra oss poeng i noen kamper hvor vi burde tatt hjem seieren.

– Men alt i alt, er jeg veldig fornøyd med tanke på den unge og uerfarne spillerstallen vi har i Aker. Jeg syns vi spiller en fartsfylt og veldig morsom håndball på vårt beste. Der godt forsvarsspill resulterer i rene kontra- og ankomstscoringer.


– Vi har også hatt noen skikkelig skivebom av noen kamper, men da har vi alltid trådt til med en skikkelig lagseier i kampen etter. Det viser god lagmoral, viljen til å omstille seg og jobbe enda hardere, sier hun.Årets høydepunkter

Først og fremst må det bli seriestarten mot Molde i Bygdøyhus. Vi visste vi hadde hatt en god oppkjøring, men likevel var det mange som var spente på nivået. Det var fantastisk for laget og selvtilitten til hver enkelt, å få en slik start med seier i første kamp i Rema1000-ligaen.

– Bortekampen mot Fredrikstad i slutten av januar, der vi feier de av banen fra første stund og vinner 36-28 var også en morsom opplevelse. Det var en skikkelig lagseier.

– Sist men ikke minst, vil jeg også nevne lokaloppgjøret mot Oppsal hjemme i Bygdøyhus hvor vi vant med sju mål. Der viser vi virkelig hvem som er best i byen – det var gøy, sprudler 27-åringen. 


Tatt steg i sammen


Aker har med sin unge tropp (snittalder 20,5 år) vært ujevne og forsvarsstrategen tror kanskje at de har vært laget som har svingt mest i prestasjonene.  Hun forteller at det blir viktig å heve bunnivået og være mer kyniske i alle spillets faser.  Hun synes at de til tider har gjort det litt vanskelig for seg selv.


– Vi er en herlig sammensatt gjeng av unge og vi litt eldre. Vi har en veldig god treningskultur med jenter som ønsker hverandre det beste, både på og utenfor banen. Vi i den eldre garde, har spilt sammen i mange år, både i Njård og Aker.

– Det har vært veldig gøy å ta ett og ett steg i sammen. Og det ekstra stas å gjøre en så god debutsesong i Rema1000-ligaen, med tanke på hvilken erfaring majoriteten av spillerstallen hadde før sesongstart, avslutter Aspelund Berg.