Jubel for Fana i Fredrikstad – Norsk Topphåndball

Jubel for Fana i Fredrikstad

God start for jentene og en teknisk feil fra Fredrikstad gav kontring og mål til da Maren (Gabrielsen) satte inn 0-1. Fredrikstad utlignet til 1-1 før et flott utspill til Sara (Berg) gav oss 1-2.

Kizza (Christine Karlsen Alver) og Aurora (Hatle) byttet angrep forsvar, Kizza la på til 2-3 før tidligere Fana-spiller Candy Jabateh utlignet til 3-3. Og slik gikk nå de første minuttene av kampen. Ingen av lagene greide å rive seg løs, og det gikk for det meste i en scoring her og en scoring der.

En flott kontring fra Fredrikstad førte hjemmelaget i ledelsen 7-6 etter 13 minutter. Men allerede angrepet etterpå så jevnet det seg ut med en ny Maren (Gabrielsen) scoring. Og jammen la hun like etterpå på til 7-8 til oss.

Litt rot og tekniske feil hos begge lag etter halvspilt omgang og Fana la om til 5-1 i forsvar. Og Olivia (Lykke Nygård) stod som hun har gjordt de siste kampene – veldig godt bakerst hos jentene. Så etter tyve minutter var det fremdeles uavgjort, 9-9.

Jentene stod til tider veldig godt bakover og hindret Fredrikstad å komme på skuddhold. Og når «vi» ordnet straffe og to-minutter på Fredrikstad sin banehalvdel la Kizza på til 9-10 knappe syv minutter før pause. Deretter kom et nydelig innspill fra Kizza som Oda (Mastad) brukte til å legge på til 9-11, og Fredrikstad la time-out kortet.

En litt oppgitt Fredrikstad trener fortalte tydelig hva han mente om den manglende oppmerksomheten spillerne hans gav Kizza. Det holdt ikke mål, mente han. Og Kizza «svarte» med å legge på til 9-12 før Marit (Bøyum) la på til 9-13 like etterpå.

Nok en gang glimrende jobbing i forsvar og Erlend (Lyssand) la time-out kortet drøye minuttet før pause. Like før pausesignalet gikk «pyntet» Fredrikstad på resultatet slik at jentene gikk i garderoben med 10-13 til Fana.

Andre omgang startet med to kjappe scoringer fra Fredrikstad, mot vår ene. Og det stod 12-14 før det var spilt to minutter. Fredrikstad kom nærmere og vi rykte fra (om vi kan kalle to mål å «rykke fra»). Og med raskt angrep og innspill til strek så utlignet Fredrikstad til 16-16 etter seks minutter.

Det var ikke alltid like lett å se lukene, eller de «åpne dørene» for den del. Marit gikk ut igjen av sin låvedør før Celine (Solstad) kom inn en sidedør og økte til 16-17. Men Marit tok det igjen angrepet etterpå og la på til 16-18.

En utvisning her og en utvisning der, og flott tvers over pasning fra Kizza til Maren som gav Fana 18-21. For å si det som kommentatoren på Direktesport, «Alver, igjen …» og 18-22 til oss. I en ny time-ut til Fredrikstad gav treneren på ny klar melding til hvordan Kizza skulle håndteres. Jeg er litt usikker på om det gikk helt hjem hos Fredrikstad jentene.

Sofie (Vinde Norum) kom inn og satte inn sitt come-back mål samtidig som Fredrikstad sin Candy fikk to minutter på benken. Men, kanskje litt rusten ennå Sofie? For det er ikke ofte vi har sett at du har satt kontringen i stangen og ikke i mål.

Men for all del – vi klager ikke. Og like etter var det helt tydelig at samarbeidet mellom Sofie og Celine fremdeles fungerer helt utmerket. Med åtte minutter igjen la komboen Celine og Sofie på til 20-25. Og ny time-out til Fredrikstad. Som holdt på syv mot seks spill og reduserte to ganger.

Tre mål på fem minutter? Fullt mulig, men våre jenter ville det annerledes. Og Kizza og Oda ordnet 22-26 fire minutter før full tid. Og så har vi Olivia i andre enden da, det er ikke akkurat en dårlig jobb hun gjør bakerst.

Det kokte litt mot slutten av kampen, for med drøye to minutter igjen reduserte Fredrikstad til 24-26 og Celine fikk to minutter på benken. Ny scoring til Fredrikstad og under minuttet igjen å spille. Da la Erlend time-out kortet (og pulsen steg betraktelig på hjemmefronten). Akkurat i tide til å rekke det før sluttsignalet gikk satte Oda inn ballen og vi vant 25-27.

Kizza ble nok en gang kåret til vår beste spiller. Nå er det en velfortjent pause til uti januar en gang.