Foto: Runar

Joachim Søholm Christensen til Nærbø

Tekst: Nærbø IL
28. januar 2022

Han har skapt hodebry for skyttere på elitenivå i Norge i årevis. Først som sisteskanse i Bodø HK, så som en for Runar Sandefjord de siste fem sesongene. 01.juli 2022 forflytter danske Joachim Søholm Christensen vestover og blir de neste tre sesongene en del av Nærbø Herrer. 

Etter syv sesonger i Bodø HK gikk Søholm Christensen i 2017 til Runar Sandefjord. En overgang flere da omtalte som en sjokkovergang siden Runar på den tiden befant seg på nivå 2 i norsk håndball. De siste fem årene har den danske målvakten vært en viktig brikke på Sandefjordlaget, både gjennom deres comeback til eliteserien i sesongen 2018-19 (samme sesong som Nærbø rykket opp) og videre gjennom arbeidet for å etablere de hvitkledde i det øvre sjiktet av REMA1000-ligaen.

«Med signeringen av Joachim viser Nærbø at de har en klar tanke om å hevde seg og ta nye steg mot toppen av norsk håndball» uttaler trener Rune Haugseng når han ble bedt om en kommentar til dagens nyhet. 

Joachim Søholm Christensens offensive spillestil og hans evne til å stenge målet har bidratt til å gjøre den 35 år gamle dansken til  en kjent profil i norsk håndball. Selv uttaler han til Jærbladet i dag: «Jeg er idiot så lenge jeg er på banen. Utenfor er jeg en helt annen»