Jevnt helt inn, ØIF Arendal tapte knepent mot Elverum

Det ble en særdeles fartsfylt og underholdende cupfinale i Nye Jordal Amfi.

Elverum vant 35-32 etter en særdeles morsom kamp i nye Jordal Amfi.

Slik var kampen
Kampen startet på best tenkelig vis for ØIF Arendal. Jørg William Fiala Gjermundnes åpnet med å sette inn 1-0 i første angrep. Samme mann satt inn 2-0 og 3-1 før det ble amptert utpå banen. Endre Langaas holdt seg ikke unna avkastsonen og ble mildt belønnet med gult kort. Deretter overtok Elverum momentet og ledet 5-3 etter 8 minutters spill.
Olaf R. Hoffstad, som har levert et solid sluttspill, meldte seg på og reduserte til 4-6. Elverum gikk opp til 4-7. Da viste Fiala seg frem igjen og hamret inn 5-7 – hans fjerde på under ti minutters spill i Nye Jordal Amfi.
Like før halvveis i omgangen reduserte Olaf R. Hoffstad på ny, til 7-8 på straffekast. Like etter utlignet Lars Jakobsen til 8-8.
Etter 18 minutter tok ØIF Arendal igjen ledelsen til 10-9, signert Frederik Børm. Han satt ØIF Arendals tredje scoring fra egen banehalvdel. Da hadde ennå ikke Magnus Søndenå vært på banen for ØIF Arendal, men høyrebacken markerte seg i første angrep og satt inn 11-10 like etter at han kom inn for klubblegenden Sondre Paulsen etter drøye 19 minutter.
Lagene fulgte hverandre tett. Etter 21 minutter hamret Elverums Eric Johansson inn 13-13 – med tilhørende utvisning til Richard Lindstrøm.
Om Jørg William Fiala Gjermundnes var solid i første halvdel av omgangen, viste danske Lars H. Jakobsen at han ikke skulle være noe dårligere til å hamre ballen i mål da han fikk muligheten. Jakobsen satt inn tre mål i omgangen.
Deretter måtte Frederik Børm ta en runde på utvisningsbenken, til store protester fra ØIF-benken. Med kun fire utespillere utlignet Elverum til 14-14.
Etter en timeout fikk ØIF Arendal på ny solid fart av startblokkene. Sander L. Simonsen og Jørg William Fiala Gjermundnes økte ledelsen til 17-15 drøye tre og et halvt minutt før pause. Drøye minuttet senere sto det 17-18 (!) på tavla. Tobias Grøndahl løp inn tre raske mål for Elverum før Magnus Søndenå fløy inn 18-18 to minutter før slutt. Det stod 19-19 til pause.

2.omgang
Etter hvilen fortsatte begge lagene med å følge hverandre i et forrykende tempo. Lagene fulgte hverandre som skygger, ofte med Elverum ett mål foran. Etter 42 minutter sto det 26-27 på tavla. Da satt Magnus Søndenå fart og satt inn sitt 5.mål for kvelden til 27-27. Ivan Eres kom for øvrig inn etter drøye ti minutter spill og leverte en rekke redninger som bidro til å holde ØIF Arendal inne i kampen.
Sander L. Simonsen satt inn 28-27 før Elverum utlignet til 28-28. Etter 49 minutter sto det 28-28 på tavla.
Etter 51 minutter fikk Lars Jakobsen direkte rødt kort etter å ha vært borti Tobias Grøndal i ansiktet. Kristian Rammel utlignet – trodde alle – til 29-29 minuttet senere, men dommerne blåste straffekast med begrunnelse at ØIF Arendals kaptein sto nede i feltet da ballen gikk i mål. Straffekastet reddet Emil K. Imsgaard og med påfølgende Elverum-scoring lå seriemesteren foran med to drøye syv og et halvt minutt igjen på klokka.

Elverum opprettholdt den lille luka og lå foran 31-29 etter 55 minutters spill. Da steg Eric Johansson til værs og hamret inn 32-29, men Kristian Rammel og ØIF Arendal kom med en rask redusering til 32-30. Olaf R. Hoffstad kunne ha redusert til 33-32 tre minutter før slutt, men bommet alene med Elverums Torsten Fries. Fries hadde flere feberredninger og var avgjørende for at Elverum til slutt vant 35-32.

Stig Tore Moen Nilsen ble toppscorer med 12 mål. Magnus Søndenå ble ØIF Arendals toppscorer med 7 mål.

Kampen ble spilt i en flott ramme i Nye Jordal Amfi foran to svært engasjerte supporterte i hver sine farger.