Foto: Kristian Holtan / TA

– Jeg merker at de har troen på meg, det er gøy!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
2. desember 2021

Etter overgangen fra Grane til Gjerpen fortsetter Anna Clara Fjellheim å ta steg og er Skienklubbens toppscorer.  Gjerpen har en uavgjort og resten seire og lever opp til favorittstempelet om å ta den direkte opprykk-plassen.

Anna scoret også mye i fjor og hadde 5 mål i snitt fra høyrekanten til Arendalsklubben.  Men det er som høyreback hun helst vil spille og det får hun mulighet til i Gjerpen. 

– Jeg føler jeg har utviklet meg som bakspiller i Skien, forteller Anna Clara Fjellheim (20).  – Jeg spilte nesten bare kant på Grane og jeg føler at da jeg kom hit, fikk jeg tillit og rom til å feile og lære, så det har vært viktig for meg. 

– Jeg merker at de har troen på meg, sier hun takknemlig.  – Jeg har tidligere i håndballkarrieren min opplevd at det har vært fokus på at jeg er for lav til å spille back, og at jeg av den grunn har blitt kastet på kant. 

– Så da er det gøy å få komme til Gjerpen hvor de ønsker meg som bakspiller.  Jeg føler jeg får tillit til å spille på den posisjonen jeg selv ønsker, og det føles godt at noen har troa på meg som bakspiller..  

– Men, understreker hun, -jeg liker å spille både på kant og back, og jeg synes det er viktig at jeg får prøvd meg i begge posisjonene. 


Har du fått mye tillit i høst?

– Jeg er glad og fornøyd og har fått mye spilletid, smiler Anna Clara.   – Jeg føler jeg har lært mye av de kampene vi har hatt og jeg har fått utfordret meg en del.  Det har rett og slett vært lærerikt, for det er en stund siden jeg har spilt fast back.  Det tok litt tid før jeg vente meg til det igjen, men jeg har fått utviklet meg der allerede og har fått til mye. 


Gjerpen var flittige på overgangsmarkedet i sommer og hentet inn en rekke nye spillere, så det var mange som skulle spilles inn i systemene i løpet av oppkjøringen.

– Vi hadde en del treningskamper i oppkjøringen etter sommerferien.  Da fikk vi drillet og øvd på samspillet.  Vi hadde rundt 12 kamper og det var viktig at vi fikk så mye trening på å spille i sammen og lære å kjenne hverandre og vite hvordan vi kan sette hverandre opp. 

– Jeg er godt fornøyd med valget jeg tok om å reise til Skien.  Her får jeg spille både back og kant, og det er veldig kjekt, sier hun.


I fjor var Gjerpen relativt langt unna direkte opprykk og lå bak både Follo og Bærum da serien ble stoppet i januar.  Men denne sesongen virker laget skarpere og har så langt 8 seire og 1 uavgjort.  Poengdelingen kom mot Volda, som synes å være lagets største konkurrent til å ta direkte opprykks-plassen.

– Vi har som mål å vinne alle kamper, og ønsker å vinne serien og rykke direkte opp, sier 20-åringen klokkeklart. – Vi har prestert bra i alle kamper og har stått bra i forsvar og hatt god fart i spillet.  Vi har vært stabilt gode.  

Foto: Kristian Holtan / TA


Fortjener dere å ha det favorittstempelet, synes du?

– Jeg synes vi har vært det beste laget til nå, i hvert fall, så ærlig kan jeg være.  Så fortsetter vi som vi gjort frem til nå og tar enda et steg så skal det bli vanskelig å ta oss. 


Hva er styrkene til årets Gjerpenmannskap?

­­- Jeg synes at vi har en fin gruppe som spiller godt i sammen.  Det er sykt bra.  Jeg føler vi har god flyt og at vi bakker hverandre og klarer å spille hverandre opp, det er viktig. 

– I tillegg så synes jeg at vi er flinke til å spille bredt.  Vi har gode spillere på alle posisjoner.  Det er viktig at det ikke bare er to spillere som herjer.  Jeg føler meg trygg og føler at jeg har spillere rundt meg som kan ta ansvar.  Og det at alle kan ta ansvar er vår største styrke, oppsummerer Anna Clara Fjellheim.