Foto: Tor Solstad

JEG ER ….

Av: Magnus Gulliksen
5. oktober 2021

Jeg er Magnus Gulliksen og jobber som frilans skribent i Norsk Topphåndball. Men dette skal ikke handle om meg, men om en ny serie med portrettintervjuer vi skal publisere på denne nettsiden. Jeg er så heldig å ha fått jobben med å lage disse intervjuene, og jeg gleder meg til å dele det første med dere, allerede førstkommende lørdag.

28 spillere og 28 historier

Det er til sammen 28 dame- og herrelag i REMA 1000-ligaene. Det betyr at vi, om vi ville, kunne laget et portrettintervju av ca. 550 REMA 1000-ligaspillere, som alle sammen hadde hatt sin unike historie å fortelle. Men det skal vi ikke gjøre. Vi har derimot bedt klubbene om å plukke ut en spiller som skal portretteres, og vi har oppfordret til at det velges en spiller med en historie som, av en eller flere grunner, skiller seg fra andres.

Dette skal ikke handle om håndball, selv om vi helt sikkert kommer inn på det temaet også. Det skal først og fremst handle om personen på utsiden av håndballhallen. For å si det litt billedlig, jeg håper å gjøre dere lesere kjent med en person i jeans og hettegenser, helt uten reklame.

Vi ønsker å alminneliggjøre REMA 1000-ligaspillere. De har helt sikkert møtt de samme kneikene og utfordringene som oss andre. De aller fleste har en eller annen gang følt seg for dårlig, for liten, for stor, for lang eller for tynn. Alle har sikkert hatt perioder i livet hvor de har vært nære på å ta andre valg enn det som ble gjort, og de har garantert møtt andre på sin vei, som har vært viktige og helt avgjørende for at der er der de er i dag.

JEG ER ….. skal først og fremst være hyggelig lesing, men om jeg i løpet av 28 portrettintervjuer toucher inn på temaer som motiverer, inspirerer, ufarliggjør eller forenkler har vi oppnådd mye. 28 spillere har 28 forskjellige historier, og jeg gleder meg til å høre og presentere de alle.

Første spiller ut er den blideste av de alle

Den første spilleren dere skal få bli bedre kjent med er en av de beste kvinnelig målvaktene som befinner seg på norsk jord. Hun har en bakgrunn som skiller seg fra alle andres, og hun har kommet dit hun er idag via en helt annen annen vei en alle andres. Dessuten er hun muligens den blideste håndballspilleren jeg noen gang har snakket med. Til lørdag får du vite hvem jeg snakker om.


JEG ER… serien er sponset av: