Foto: Terje Refsnes

Jeanett Kristiansen: – Jeg er mer motivert nå enn jeg var for et halvt år siden!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
20. april 2021


Jeanett Kristiansen (28) venter barn i slutten av september.  Etter en periode ute av spill på grunn av akillesproblemer, var hun klar for å starte opptrening igjen da hun annonserte at hun er gravid og at det blir en lang pause fra håndballbanen. 

Jeanett slet med akillesen allerede i fjorårssesongen i Danmark og ble aldri helt kvitt problemet.  Hun spilte i de første kampene for Vipers Kristiansand i høst, men innså at det ikke var sunt i lengden å gå på smertestillende.

– Ja, problemet med akillessenen oppstod da jeg spilte i Danmark, så det har holdt på en stund, forteller Jeanett Kristiansen.  – Jeg var ute et par måneder, men så spilte jeg igjen mot slutten av sesongen.  Jeg tok kortison for å bli spilleklar, og det var ikke så bra å gjøre. 

– Så kom jeg til Vipers og var med i starten på sesongen.  Jeg hadde fortsatt vondt, men under kamp får jeg så mye adrenalin og jeg tenker ikke så mye over det.  Jeg gikk på Voltaren en stund, men fysio Erik sa at hvis jeg skal bli helt frisk og ikke ha vondt i flere sesonger fremover, så var det best å operere. 

Foto: Terje Refsnes


25. november ble hun operert og da hun var klar for opptrening igjen, kom beskjeden om at hun var i lykkelige omstendigheter

– Da jeg kunne begynne å trene håndball igjen, valgte jeg å fortelle jentene at jeg er gravid. Ellers hadde det blitt «hvorfor kan hun ikke trene nå». Da tenkte jeg at nå må jeg bare fortelle det, sier hun.


Jeanett Kristiansen blir rastløs om hun ikke får trene.  Og tiden med akillesproblemene tæret på motivasjon. 

– Det var en kjedelig periode.  Men det å gå skadet har vel alle håndballspillere kjent på.  Jeg har virkelig fått kjent på savnet av håndballen, tilføyer hun. 


Få tilbake gnisten

Nå er Jeanett skadefri og hadde hun ikke vært gravid, hadde hun spilt Champions League-kamper med Vipers nå. Det blir ikke flere opptredener i Viperstrøya for Kristiansen, som har signert en 3-årskontrakt med Storhamar. 

– Jeg valgte å signere for Storhamar så jeg kommer nærmere familien min, sier Jeanett oppriktig. – Og så kjenner jeg Kenneth Gabrielsen godt og han kjenner meg etter alle årene han har vært treneren min. 

– Jeg ønsker å få tilbake litt den gnisten for håndballen igjen.  Og det tror jeg Kenneth kan hjelpe meg med.  Eller, det vet jeg at han klarer, sier hun skråsikkert.  – Jeg gleder meg skikkelig mye, sprudler Jeanett.


Jeanett har alltid hatt lyst på barn, men håndballen har hatt første prioritet.  Men hun er fornøyd med at hun ble gravid nå.

– Det ble litt raskere enn forventet, men egentlig er jeg glad for det, smiler hun, – for ellers hadde det bare blitt utsatt på grunn av håndballen. 

– Dette blir veldig bra.  Jeg er mye mer motivert for håndball nå, enn jeg var for et halvt år siden. 

– Jeg tror det vil få en positiv effekt på prestasjonene mine på håndballbanen ved at jeg er mor. Jeg kommer til å spille med senkede skuldre for jeg har andre ting å tenke på og har ikke bare håndballen. 

– Hvis jeg har en dårlig trening eller en dårlig kamp, så kan jeg ikke fokusere på det, for jeg har en jeg må ta vare på.  Og har alltid en glad person å komme hjem til, det blir spennende og sikkert veldig utfordrende, ler hun.

Foto: Terje Refsnes


Flere mødre på laget

I Storhamar er det flere i dagens spillerstall som er mødre og som har kommet sterkt tilbake på håndballbanen etter fødsel.  Stine Lidén, Maja Jakobsen og nå har også Betina Riegelhuth signert ny kontrakt etter at hun ble mor.  I tillegg er Kristin Venn gravid og skal føde i august. 

Kommer du til å spørre de nye lagvenninnene dine om råd?

– Mulig at jeg i starten kommer til å spørre om hvordan de gjør ting. Men jeg tror ikke det kommer til å bli noe problem.  Jeg og kjæresten min har foreldre som vil være behjelpelig, det tror jeg kommer til å gå bra. 


Hvordan er formen nå?

– De første ukene var jeg kvalm på kvelden og slapp og tiltaksløs på dagen.  Så det var ikke noe særlig digg.  Nå er jeg i mye bedre form og har mer overskudd.  Men humørsvingningene er fortsatt der, humrer hun. 

– Nå gleder jeg meg til at magen min blir stor!  For å vise at jeg faktisk er gravid, nå er det bare sånn at jeg har spist for mye.    

– Jeg skal ikke stresse, men ønsker jo å komme tilbake så fort jeg kan.  For tilbake skal jeg, det er helt sikkert! understreker hun

– Jeg må ta det litt rolig i starten når jeg begynner på igjen, med tanke på akillesen i hvert fall.  Det blir endel sprint og eksplosive øvelser, så jeg må nok kjenne litt på hvordan det er.  Men akkurat nå kjennes det veldig bra, jeg har ikke vondt.  Så det er veldig deilig, smiler Jeanett avslutningsvis.
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png