Ingrid Vehusheia vant NM-finalen med Vipers og rykket opp med Randesund

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball


Ingrid Vehusheia (20) hadde i fjor en jubelsesong som ikke er vanlig for en 2. divisjonsspiller.  Hun spilte cupfinale i Spektrum i romjula og ble NM-vinner for Vipers Kristiansand, hun debuterte for Vipers i REMA 1000-ligaen og hun rykket opp til 1. divisjon etter at Randesund ble seriemester i 2. divisjon avd. 2. 

Ingrid hadde 103 mål på samvittigheten for Randesund fra sin høyrekant og terroriserte mang en 2. divisjons-målvakt sist sesong.


Målet var opprykk

– Det var en lærerik sesong hvor vi utviklet oss både individuelt og som lag.  Vi satt oss som mål om at vi ønsket å vinne serien og rykke opp til 1. divisjon.  Det er selvfølgelig gøy at man får igjen for alt arbeidet som er blitt lagt ned.  Det var gøyal og spennende sesong.

– I fjor bestod laget for det meste av spillere som er født 1999-02.  Vi fremstod med høy fart og mange av de unge jentene er gode til spille kjapp håndball med høyt tempo og gode kontringsballer.  Frem til jul spesielt vant vi mye på at vi hadde fart og tempo, de andre lagene visste at vi spilte kjapp håndball, men jeg tror de fikk følelsen av at det gikk raskere enn det de hadde trodd.  Det var nok seiersoppskriften for å klare opprykk.


Hospitert med Vipers

Randesund er partner klubb med Vipers Kristiansand.  Det gjorde at Ingrid både har deltatt på treninger med Vipers, spilt kamp i REMA 1000-ligaen og spilt cupfinale i Spektrum.


– Det har vært veldig gøy å kunne hospitere på Viperstreninger, jeg er takknemlig for at jeg fikk den muligheten.  Man lærer utrolig mye av de jentene, det er verdensklasse på den jobben de legger ned, det ser man jo på resultater som er levert.  Det har vært lærerikt og motiverende for man ser at om man gjør en god jobb på treninger så får man igjen for det.  Det har vært positivt for meg at Randesund har en partnerklubb-avtale med Vipers, sier Ingrid.


Spilte cupfinale

– I starten av sesongen trente jeg jevnlig med Vipers og inn mot cupfinalen i romjula så var Randesund ferdig med høstsesongen i 2. divisjon og da var det kun Vipers noen uker.  Den opplevelsen jeg fikk med å spille cupfinale i Spektrum, det vokste jeg mye på. 

– Men selvfølgelig, det var en stor kontrast å spille cupfinale i Oslo Spektrum og helga etter var jeg på vei til Stavanger for å spille i 2. divisjon.  Men det var gøy å spille på begge arenaer, smiler hun.


Tørre å stå i vanskelige situasjoner

Etter at opprykket ble sikret har Randesund lagt ned et godt stykke arbeid og har fått inn ny fysisk trener som følger opp alle spillerne.  Siden laget nå skal opp en divisjon ønsker de å fremstå som fysisk sterkere. 

– Hele gjengen er veldig sultne og har lyst til å vise at det her skal vi få til, sier Ingrid.  – Det er en enorm arbeidsvilje og mange på laget har spilt i sammen siden de var veldig små.  Et pluss er det for oss at vi har hatt en sesong i sammen i 2. divisjon – så det ligger et godt grunnlag i bunn, føler vi selv i hvert fall.  Selv om vi vet at det blir veldig tøft å spille i 1. divisjon.

– Jeg håper at vi har gjort jobben vår og at vi har forberedt oss maksimalt når vi er ved seriestart.  Trenerteamet følger opp at vi får gode håndballtreninger og fysiske treninger og at vi har litt opplegg vi jentene i sammen så vi blir godt kjent og stoler på hverandre. 

– Vi må stole på hverandre og tørre å stå vanskelige situasjoner.  For det kommer vi opp i denne sesongen.  Det føler jeg vi er forberedt på, alle vet at det blir tøft og at vi må jobbe det vi kan for å beholde plassen. 


Mer erfaring

Randesund skal spille denne sesongen med stort sett det samme mannskapet som vant 2. divisjon i fjor.  De har hentet opp noen ungjenter fra egen klubb og i tillegg har de fått inn litt rutine i Hanne Andve fra Oppsal, som har spilt de 2 siste sesongene i REMA 1000-ligaen og Sofia Skillhammar, som tidligere har spilt for Gjerpen. 

– Vi er glade for at vi har fått inn Hanne og Sofia som kan bidra med rutine, de har vært med i gamet lenge.  Vi ungjentene har også blitt et år eldre og har fått hakket mer erfaring og vi satser på at denne sesongen blir veldig bra.


Lokaloppgjør mot Grane

Grane Arendal rykket opp til 1. divisjon foran forrige sesong og når Randesund nå også greide opprykk, er det klart for Sørlands-lokaloppgjør.  Ingrid Vehusheia har en fortid fra spill i Grane, sammen med Rosenvold-tvillingene og treneren.  Så det blir mye følelser i sving når lagene skal møtes til seriespill.  Randesund og Grane møtte hverandre til treningskamp i går og Ingrid og Randesund-jentene tok første stikk med seier 29-28.

– Jeg gleder meg til å spille i Sør Amfi igjen, da skal jeg hjem, sprudler Ingrid.  – Det er selvfølgelig noe ekstra med et lokaloppgjør, men Grane har allerede holdt seg i 1. divisjon en sesong og har fått inn Luka Panza som hovedtrener, så de er selvfølgelig forhåndsfavoritter, men vi håper at vi kan gjøre det så godt vi kan når vi møter de. 

– Jeg blir veldig trigget av sånne kamper og synes det er kjempegøy.  Jeg føler det og at det er godt på et vis at vi er nyopprykket og ikke har noe press på seg.  Vi skal bare gjøre det så godt vi kan.  De kampene gleder jeg meg til!