Ingen overraskelser i damenes 1. divisjon

Av: Nikki Schei

Helgens kamper i 1. divisjon ga ingen store overraskelser resultatmessig. På lørdag kveld vant Fjellhammer over Haslum 29-24 i Bærum og befestet sin plass på den øvre halvdel. Dette til tross for at Haslum ledet med to mål etter 10 minutter i andre omgang. Et keeperbytte gjorde at Fjellhammer fikk tak på forsvarsspillet og kunne gå fra de siste 20 minuttene og vinne med fem mål.

I Arendal hadde Larvik kontroll på kampen mot Grane fra første sekund. Gikk til ledelse med 12-8 og beholdt forspranget helt inn i til sluttsignalet gikk. Til slutt vant Larvik med 23-20 og står nå med et bein og comeback i Rema 1000-ligaen. Julie Bjørnøe hadde en god kveld på parketten og ble Larviks toppscorer med seks mål på åtte skudd.

I Rogaland på søndag kveld ble kampen mellom Ålgård og Volda så spennende som vi trodde på forhånd. 7 minutter for slutt er det uavgjort 20-20, men Volda bruker sin rutine og scorer fem mål de siste minuttene og drar i land en 25-20 seier. Kine Kvalsund på venstre ving scorer syv mål på syv forsøk. Med denne helt nødvendige seieren for Volda ligger de nå et poeng bak Rælingen, med en kamp mer spilt, i kampen om kvalifiseringsplassen.

På Romerike vinner Rælingen med 17 mål mot Fyllingen, til slutt blir det 38-21. Det betyr at Rælingen tar et sterkere grep om kvalifiseringsplassen etter sin niende strake seier. Silje Fjellengen blir banens beste med sine syv mål på syv skudd og seriens toppscorer Anniken Wollik fortsetter sin scorings bonanza med åtte nye mål.