Foto: Fotograf Hattrem

Ingen fortalte Runa at det ikke er mulig å score 13 ganger i debuten i 1. divisjon. Så da gjorde hun det!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
5. januar 2021


Runa Heimsjø Sand (20) bidro med 13 scoringer i serieåpningens skrell i håndball-Norge da nyopprykkede Levanger slo storfavoritt Follo HK Damer med fem mål.  Det var Runa sin første kamp på dette nivået.

Og hun har fortsatt med å score mange mål.  Runa er toppscorer i 1. divisjon med 66 scoringer på 9 kamper.  Som gir et snitt på 7,3 mål pr kamp.

– Jeg har fått noen gratismål på straffe også, sier hun beskjedent, og fortsetter:  – Jeg synes sjøl jeg har variert i angrepsspillet fra kamp til kamp.  Men når jeg er 100% på så vet jeg at jeg scorer mange mål.  Det varierer litt, så det kunne ha vært enda flere om jeg hadde vært på i alle kampene.  Jeg er halvveis fornøyd, men har mer å gå på. 


Tok nivået raskt

Hvordan har du greid å ta nivået så raskt i din første sesong i 1. divisjon?

– Jeg har bare tenkt at så lenge jeg gjør mitt beste, så er det bra nok. Jeg har spillere som setter meg opp i situasjoner jeg er god på og når jeg gir 100% så løser det seg. 


Runa scoret 13 ganger mot Follo og 14 ganger mot Randesund. 

– Det er gøy å få opplevelser som det, smiler hun.  – Det bekrefter at den jobben jeg har lagt ned i så mange år nå gir resultater.  Jeg har jobbet steinhardt siden jeg begynte på videregående for å bli en god håndballspiller. Nå håper jeg den utviklingen bare fortsetter. 

– I de kampene jeg lykkes ser jeg i etterkant på hvordan jeg gjorde det i de ulike situasjonene.  Og tar med det videre i de neste kampene.  Men samtidig må jeg legge det litt bak meg og starte på nytt og legge samme innsats i hver kamp.Runa Heimsjø Sand spiller sin femte sesong i Levanger etter at hun kom til klubben i årsskiftet 2016/17 for å spille J16.  I fjor var målsettingen til klubben å beholde plassen i 2. divisjon, men så endte det altså med opprykk til 1. divisjon.  Nå ligger Levanger plassert midt på tabellen med mulighet for å klare en kvalikplass.

– Jeg er mest fornøyd med at vi har kjempet for hver eneste ball og har vist at vi i hvert fall ikke skal tape på innsats.  Vi har stått i sammen og kjempet og vi er fornøyd med å ligge på en sjetteplass.  Det er ikke så mange som hadde trodd det på forhånd, sier 20-åringen. 

– Vi hadde som mål å holde oss i 1. divisjon og så ligger vi nå så høyt opp.  Nå skal vi jobbe videre for å holde oss der oppe. 


Kvalikplass innen rekkevidde

– For å nå en kvalikplass skal vi ha trøkk på hver trening og ta det med oss inn i kamp, så er jeg sikker på at vi skal ta mange poeng fremover.  Vi har bevist i kamp etter kamp at vi kan ta alle lagene i toppen der, så det er bare å få ut det vi gjør på trening i kamp.

– Det har vært en morsom høst.  Og spesielt under dette korona-året har det vært artig å ha fått lov til å rykke opp og få spille kamper.  Det hadde vi ikke fått gjort om vi fortsatt hadde spilt i 2. divisjon.  Det er nok flere av spillerne som hadde lagt skoene på hylla om vi ikke hadde rykket opp, for å si det sånn.  Vi er kjempetakknemlige for at vi får mulighet til å spille håndball denne sesongen, avslutter 1. divisjonens toppscorer.

Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Challenge-TettPa-web-1024x572.png