Foto: Hanne Talnes Heggdal, Trønder-Avisa

Ida Gabrielsen (Randesund): – Vi har fått mer sving på det de siste ukene!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
11. november 2021

Etter 6 strake tap, har Randesund gått seirende ut av de to siste oppgjørene mot Levanger og Grane.  Spesielt var lørdagens seier i sørlandsduell mot Grane viktig for Randesund, som har brukt høsten på å spille inn omtrent et helt nytt lag.  Målvakt Ida Gabrielsen er sentral i årets lag og er med sine 25 år veteranen i et ungt mannskap.

– Vi er glade for å ha innkassert to seire på rad, forteller Ida Gabrielsen.  – Det var en lettelse endelig å komme ordentlig i gang og se at alt arbeidet gir avkastning.  


Etter fjoråret forlot mange spillere klubben og laget hadde en litt forsinket oppkjøring all den tid de nye spillerne ikke flyttet til byen før ved studiestart.

– Vi kom sent i gang.  Men vi har jobbet godt med de vi har.  Mange av de nye har aldri vært oppe i 1. divisjon og prøvd seg før, og i tillegg var flere 2. divisjonsspillere i fjor og har ikke spilt håndball i det siste året på grunn av korona.  Så det ble å starte fra scratch og bygge noe helt nytt. 

– De som har vært nøkkelspillere for oss i de siste kampene kom først den siste uka før sesongstart, så vi har måttet være tålmodig og ha tro på at bare får trent nok i sammen og blir samspilte, så er vi der.  For vi vet at vi har gode nok spillere, men det å spille i sammen som et lag kommer ikke på en uke.  Det har vi fått kjenne veldig på, forklarer målvakten. 

Og hun legger til:

– Vi har vært nære på i flere kamper før vi fikk den første seieren mot Levanger.  Vi har fått mer sving på det de siste ukene og føler at vi nå har fått spilt inn de fleste i laget.  Vi har stått mye med samme rekka, og det har vært godt å få i gang flere spillere. 

Foto: Frank Fosse


Etter tap i de seks første kampene i høst, gjorde det godt for det unge Randesundmannskapet å hente hjem sesongens første 2-poenger i bortekampen mot Levanger 31. oktober.

– Vi viste god vilje og vi har ikke klart å spille så godt i sammen som et lag som i den kampen der, smiler Ida.  – Litt vanskelig å sette fingeren på akkurat hva det var som klaffet, men vi var heltente i det vi gikk på banen.  Vi har også et par spillere som har vært i Levanger tidligere, og de var sugne på å gi de inn. 

– Vi spilte mer som et lag både i forsvar og i angrep, egentlig.  Vi har tatt noen steg, i hvert fall i forsvar og det er tryggere å stå bakerst der som målvakt.  Selv om vi fortsatt har en vei å gå.


I lørdagens kamp mot Grane i Sukkevannshallen storspilte Ida Gabrielsen da et godt Randesund vant sørlandsduellen med minst mulig margin. 

– Vi var veldig klar over at det var en kamp vi kunne ta, absolutt, sier Ida oppriktig.  – Det å spille lokaloppgjør gir ekstra motivasjon.  Vi visste det kom til å bli en kamp med mye innsatsvilje og at det laget som hadde mest lyst ville gå av med seieren. 


Randesund har i de tidligere kampene i høst slitt med «barnesykdommer i laget», som Ida omtaler det som.  At når kampen skal avgjøres har laget pådratt seg unødvendige utvisninger, gjort tekniske feil og spilt for utålmodig fremover.   

– Men jeg synes vi spilt litt klokere i de siste kampene og har hevet oss, kommenterer målvakta fornøyd. 

– Vi hadde fire mål å gå på de siste ti minuttene, men jeg kjente ikke på noe stress, men da de begynte å dra innpå så var det fint å ha den marginen når vi begynte å gjøre de tekniske feilene.  Vi skulle helst ha vunnet med 4-5 mål i den kampen. 

Foto: Hanne Talnes Heggdal, Trønder-Avisa


Etter fire sesonger i Bergen, hvorav to sesonger for Tertnes i eliteserien, returnerte Ida Gabrielsen til moderklubben Randesund i 2019.  Ida og Rosenvold-tvillingene er eldst i laget med sine 25 år

– Vi er et ungt lag og for min egen del er jeg en del av kapteinsteamet og føler jeg nesten har fått en slags mammarolle i laget, smiler hun.  – Jeg har vært medisinsk ansvarlig dette siste året i og med at jeg er sykepleier.  Så jeg har hatt den rollen frem til nå hvor det åpnet opp.


Fremover?

– Nå har vi fått selvtillit og har virkelig begynt å spille som et lag. Og jeg tenker at nå er vi der vi skal være, eller, vi er i hvert fall på vei dit vi ønsker. 

– Nå har vi Charlottenlund til helga, det er et lag vi ønsker å måle oss opp imot, absolutt.  Så får vi se hvor langt det holder.  Så er det Gjerpen helga etter, den kan bli heller tøft.  Men det der en jevn første divisjon denne sesongen hvor alle kan ta alle.  Nå tenker vi at vi er på vårt beste frem til nå så vi skal prøve å ta de vi kan ta, sier målvakt Gabrielsen avslutningsvis.