Foto: Lars R. Skaug - Fotolars

Ida: – Det var deilig å få til en så bra kamp uten downperioder!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
9. november 2021

Etter en trå start har Byåsen funnet flyten og har tatt poeng i 3 av de 4 siste kampene.  På søndag ble det storseier 24-17 over Tertnes og nyervervelsen på høyrekant Ida Marie Syversen Kallhovd var blant spillerne som sprudlet i den kampen.

– Ja, vi snakket om det etter kampen på søndag, at dette her må vi gjøre mer, smiler Ida Marie Syversen Kallhovd (20).  – For den følelsen vi har nå, den er så deilig å ha.  Det var skikkelig god stemning selv om det ble kluss med flyet og vi ikke var hjemme i Trondheim før 01.30 på natta. 

– Et problem for oss denne sesongen er at i de kampene vi har spilt bra og har ledet masse, så har vi fått en downperiode i starten på andre omgang som vi ikke har klart å snu tidlig nok. 

– Det var vi veldig interessert i å gjøre noe med i kampen mot Tertnes.  Så i pausen poengterte vi at «nå starter andre omgang og nå skal vi ikke falle ned.»  Vi ledet med seks mål, men man vet aldri i håndball, motstanderen kan sette inn tre mål på et og et halvt minutt og så er det kamp igjen.  Vi var veldig opptatt av at andre omgangen mot Tertnes skulle vi starte som om vi lå under.  Så det var deilig å få til en så sykt bra kamp uten downperioder, forteller Ida ivrig. 

– Vi var godt forberedt på hva vi kom til å møte og hvem som er drivkraften i laget.  Vi var veldig klar over at Madeleine Hilby er sentral hos Tertnes.  Når hun ikke helt hadde dagen, føler jeg at Tertnes mistet det litt.  Vi hadde kontroll fra start og jeg fikk følelsen av at «det her er i boks.»  Det skal også sies at flere på Tertnes ikke hadde dagen, det var ikke så mye som klaffet for Tertnes på søndag.  Selv om vi spilte en god match, tror jeg at Tertnes kunne ha spilt bedre, oppsummerer høyrekanten til Byåsen.

Foto: Lars R. Skaug – Fotolars


Etter tap i de fire første seriekampene, har de siste serierundene vært morsommere for Trondheimsklubben.  Byåsen har slått Sola og Tertnes og det ble uavgjort mot Larvik.  Det gir en foreløpig 10. plass etter 3 seire, 1 uavgjort og 6 tap.

– Vi spiller bedre håndball nå og det beror litt på det at vi spiller på det som vi vet fungerer.  I høst har vi hatt sentrale spillere ute med skade, noe som har gitt de unge i stallen mulighet til å prøve seg.  Samspillet har blitt bedre og folk tør å gå mer på mål og vet hva de skal gjøre for å spille opp nestemann. 

– Og så har vi fått opp farta i ankomsten, det er det ingen tvil om, sier Ida fornøyd.  – Vi startet sesongen med at vi ikke klarte å score over 20 mål i kampene.  Men nå har det virkelig tatt seg opp. 


Byåsen ble det første laget som slo Sola i seriekamp denne sesongen. 

–  Det spillet Sola kom med passet oss godt i forhold til hva vi hadde forberedt oss på.  Selv om det var jevnt til tider, så følte jeg at vi hadde kontroll.  Vi visste hvilke av spillerne på Sola som kunne være avgjørende da det virkelig gjaldt.  Det var rett og slett en krigermatch hvor vi tar to poeng. 


Ida Marie Syversen Kallhovd var virkelig en hit på høyrekanten til Fredrikstad i sesongen i fjor.  Hun opplevde da å få mye spilletid.  Og hun fortsetter å imponere også i ny klubb.

– Jeg er veldig fornøyd og har fått masse tillit og stod på banen egentlig allerede fra start.  Jeg fikk en god start på de første treningene og fikk vist meg frem under Skjærgårdslekene i Tønsberg i august.  Jeg tror det hadde mye å si og at Atle (trener) tidlig fikk et godt inntrykk av meg, forteller Ida.

Foto: Lars R. Skaug – Fotolars


Hvordan er hverdagen din i ny by?

– Jeg har fortsatt med studiene mine, jeg har et fint sted å bo og vi er en fin gjeng i laget, så jeg trives godt.  Jeg har også noen venninner som bor her fra før, og det er fint å få et avbrekk fra håndballhverdagen og snakke om litt andre ting.  De kommer innimellom og ser på meg spille, det er koselig, smiler hun. 

– Jeg kunne nok vært håndballspiller på full tid, men jeg er også opptatt av livet utenfor, at det ikke bare er håndball, men at man også har en plan B.  Så jeg synes det er kjekt å studere litt ved siden av.


Har du utviklet deg etter at du ble Byåsenspiller?

– Ja, det vil jeg si og da spesielt i forsvar som vi har hatt fokus på i det siste.  Føler at jeg har utviklet meg veldig og fått en annen spillestil i forsvar.  Jeg er litt mer aktiv i forsvar og flipper mer enn hva jeg har gjort tidligere og det trives jeg med.  Man føler seg litt mer involvert.  Jeg merker også fremgang fremover i banen og har utviklet meg bra på kontringer, sier hun.


Hva kan vi forvente av dere i kampene som gjenstår før landslagspausen?

– Vi startet sesongen med en del tøffe kamper og gikk i tillegg på en smell mot Flint.  Men nå er vi i flytsonen og har store forventninger til de neste tre kampene. 

– Nå har vi Fredrikstad neste, og det er en kamp jeg håper at vi vinner, humrer hun.  – Vi skal ta med oss den gode følelsen fra kampen mot Tertnes inn i møtet med Fredrikstad.  Og så møter vi Oppsal, også der forventer vi å ha mulighet til poeng.  Og til slutt Follo, så de lagene vi møter nå i november er på den nedre halvdelen av tabellen.  I de kampene bør vi absolutt ta poeng, sier 20-åringen avslutningsvis.