Foto: Nanco Hoogstad

I søndagens 1.divisjon er tre av fire kamper mellom tabellnaboer

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
27. februar 2022

TIF Viking – Falk Horten i Haukelandshallen kl 16:00

To poeng skiller de to lagene som møtes i Haukelandshallen tidlig søndag ettermiddag. De to poengene er forskjellen på tredje og fjerde plass på tabellen. Det betyr at begge to så langt ligger an til å få spille kvalifisering om opprykk til REMA 1000-ligane neste sesong.

TIF Viking ligger best an av de to og har så langt tatt tre poeng på de to kampene de har fått spille etter at alt startet opp igjen. Det ble uavgjort mot Charlottenlund og en greit stor seier borte mot Fold for to uker omtrent to uker siden. Det er fire poeng opp til tabelltopp og direkte opprykk, og mellom der ligger «navnebror» Viking med ett poeng mer enn laget fra Bergen.

Falk Horten har møtt de samme to lagene som TIF Viking etter årsskiftet. For laget fra Horten har det resultert i tap for Charlottenlund og en knapp seier over Fold.  Etter den kampen kunne du lese i Gjengangeren at det var «nyervervelsen Jørgen Vasviks strekscoringer som ble tungen på vektskålen da Falk slet seg til 27-25-seier over bunnlaget Fold i Lystlunden Arena søndag».

Da lagene møttes til omvendt oppgjør var det laget fra Bergen som kunne ta poengene med hjem på flyet. Blir poengene med på flyet denne gangen og? Kjøp billett i TIF Viking sine systemer og finn veien til Haukelandshallen. Om det ikke passer så sendes kampen på HandballTV.com og i tillegg blir det oppdateringer på handball.no/live sine sider.

HK Herulf Moss – Sandnes i Mossehallen kl 16:00

Det blir bokstavelig talt topp mot bunn i Mossehallen søndag ettermiddag når serieleder Sandes tar turen over fjellet til Moss. Begge lagene har 12 kamper, men der Sandens har tapt en kamp så har Herulf bare vunnet en kamp. Og slik kunne vi fortsatt …

Hjemmelaget fikk sin foreløpig eneste seier så langt tilbake som til i oktober, da vant de over Vikhammer, på bortebane. Etter det har årets serie vært en tøff oppgave. Og selv om Herulf har 16 poeng igjen å spille om så ser det stygt ut med tanke på 1.divisjons spill neste sesong. Men for all del, vi har tatt feil før.

Sandnes har tapt kun en kamp så langt i serien, og det var lokaloppgjøret mot Viking i november. Et knepent tap, men like fullt et tap. Både før og etter den kampen har det stort sett blitt komfortabel seirer for Sandnes sitt vedkommende. En liten «fun fact» er at en av de minste seirene Sandnes har fått denne sesongen, var tre måls seierne over Herulf Moss tilbake i oktober.

Vil du se om Herulf greier det denne gangen? Billettene finner du i Herulf sine systemer, i tillegg sendes kampen på Direktesport.no (krever abonnement). Og så oppdaterer handball.no/live fortløpende om det som måtte skje i løpet av kampen

Charlottenlund – Oslo Studentenes IK i CSK Varmbo Arena kl 16:00

Nok en tabellnabo-kamp. Og helt innafor 1.divisjonsspill også neste sesong. Men det er likevel fem poeng som skiller Charlottenlund og OSI på tabellen.

Charlottenlund har etter oppstarten etter nedstenging spilt uavgjort mot TIF Viking, de har slått Falk Horten og tapt for Viking. Kampstatistikken viser 6-1-6, og altså 13 poeng på like mange kamper og en relativt trygg plassering midt på tabellen.

OSI ligger fem poeng bak Charlottenlund og med en luke på tre poeng ned til Fold så er de enn så lenge på trygg grunn. Men de har et tøft program foran seg i serien, så en seier søndag vil komme godt med.

I høstsesongen var det OSI som trakk det lengste strået og beholdt poengene etter møtet med Charlottenlund. Vil det samme skje nå? Billetter til oppgjøret finner du i hjemmelagets systemer, men du kan også se kampen på Direktesport.no (krever abonnement). Eller så følger du med på handball.no/live for oppdateringer gjennom hele kampen.

Stavanger – Follo HK i Stavanger Idrettshall kl 18:00

I denne runden er det fullt opp med tabellnabo oppgjør. Kampen i Stavanger Idrettshall er i så måte intet unntak.

Stavanger ligger en kamp foran og tre poeng bak kveldens motstander Follo. Og det er bare tre poeng opp til lagene på kvalifiseringsplass (Follo er â poeng med Falk Horten som i skrivende stund har den siste REMA 1000-liga kvalifiseringsplassen). Stavanger har etter mesterskapspausen spilt to lokal oppgjør og ett Oslo-oppgjør. Det ble tap i begge lokaloppgjørene og seier i Oslo-oppgjøret, som for øvrig var mot OSI.

Follo er som sagt â poeng med Falk Horten, og skal de fortsatt ha los på en kvalifiseringsplass så er kun seier godt nok i Stavanger søndag kveld. På de to kampene Follo har spilt etter årsskiftet har de scoret småpene 85 mål. Det er vel unødvendig å legge til at begge kampene har endt i seier? Til informasjon så fikk de 50 mål imot på de samme to kampene.

Sist Follo og Stavanger møttes til dyst ble det scoret totalt 59 mål, fordelt med 41-18 til hhv Follo og Stavanger. Scorer Follo mer enn 40 mål for tredje kamp på rad? Informasjon om billetter til kampen i Stavanger Idrettshall finner du i hjemmelagets systemer eller følg kampen på Direktesport.no (krever abonnement). Som er tredje alternativ klikker du inn på handball.no/live.