Foto: Telemarksavisa v/ Kristian Holtan.

I år er det opprykk som gjelder for Gjerpen!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
24. september 2021

Etter en forrykende avslutning på fjorårssesongen, hvor Gjerpen fremsto som uslåelige, har de utviklet seg ytterligere inn mot denne sesongen og har vist seg som en bunnsolid opprykkskandidat i sesonginnledningen. 

Nordstrand ble slått med sju mål på bortebane i serieåpningen og i går ble det 10-målsseier over Ålgård på hjemmebane i Skienshallen.  Kaptein Katinka Lillevik (24) tok sin del av ansvaret i gårsdagens kamp og ble lagets toppscorer med 7 mål.


– Det er forståelig at vi har et favorittstempel for oss i år. – Hvis sesongen hadde blitt spilt ferdig i fjor, tror jeg at vi enten hadde spilt kvalifisering eller havnet på direkte opprykk.

– Jeg tenker at vi skal være ydmyke for at vi har fått favorittstempelet, men at vi skal jobbe videre som om vi er underdogs. Hvis vi har den stå-på-viljen som vi har vist i oppkjøringen og i seriekampene har vi gode forutsetninger for opprykk.


Hvordan er du fornøyd med hva dere har vist nå i seriestarten?

– Vi har vist god innsatsvilje i begge kampene.  Mot Ålgård, så går vi fra å lede til å ligge under, og så vinner vi med 10.  Så det viser at vi ikke gir oss, vi tar ikke lett på det og jobber bra selv om vi har en komfortabel ledelse.

– Vi er mange i stallen som også var med i fjor og de som har kommet inn bidrar med mye tempo i spillet vårt. Vi er mer samspilt i år, både i forsvar og i angrep og vi har videreutviklet kontra- og ankomstfasen vår. Vi har mer fart i laget i år! forteller hun engasjert. 

Foto: Telemarksavisa v/ Kristian Holtan.


Katinka Lillevik er opprinnelig fra Hønefoss og kom til Skien i 2015 og er valgt til å være Gjerpens kaptein denne sesongen.  Hun er ikke helt fremmed med den oppgaven da hun har vært visekaptein de to siste sesongene.  Hun opplever det som positivt å ha et ekstra ansvar i laget.

– Jeg har vært visekaptein i to år og mens Dorthe Groa var ute med skade i 1,5 år fungerte jeg som kaptein.  Selvfølgelig ligger det et ekstra ansvar i det å være kaptein.  Her er det en ekstra forpliktelse og du kan ikke velge å kun tenke på deg selv, du må også tenke på laget.  Jeg har et ekstra ansvar for å få med alle sammen, at alle skal føle seg velkomne og at det skal være takhøyde i laget slik at alle sin stemme blir hørt, forteller Katinka Lillevik.  


Opplever du det som en byrde det ansvaret som følger med å være kaptein?

– Jeg føler at for meg så er det bare er positivt.  Man får mer å tenke på, men jeg er ikke redd for å ha ansvar og ta i et tak.  Og så føler jeg at alle jentene tar ansvar, så det er ikke noe problem sånt sett. 


Katinka Lillevik har frem til nå hatt studier ved siden av håndballen.  Nå er hun ferdigutdannet og jobber turnus i tillegg til å spille topphåndball.

– Jeg er nyutdannet sykepleier og har 80% stilling nå som sykepleier.  Det er spennende å gjøre noe annet enn bare å gå på skole og se hva jobblivet har å by på.  Vi er 3 sykepleiere og 2 sykepleiestudenter på laget, smiler hun.  – Selv om vi jobber turnus vil ikke det by på noen problemer.  Arbeidsgiveren vår tilrettelegger og bytter vakter for oss så vi kan stille med fullt mannskap i alle kampene denne sesongen, sier kapteinen takknemlig avslutningsvis.