Foto: Einar Kvalheim

Hvordan går det i første kvalik.kampen?

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
19. mai 2022

Tertnes Håndball Elite – Gjerpen HK Skien i Åsane Arena kl 18:45

Etter 30 år i den øverste divisjonen må Tertnes gjennom en kvalifiseringsrunde før de eventuelt får starte på sin 31.sesong i det som i dag er REMA 1000-ligaen.

I kveld møter de vinneren av playoff kampene i 1.divisjon, Gjerpen HK Skien. Et lag som spilte eliteserie så sent som i 2019/20 sesongen. En sesong som endte i nedrykk for Skiens laget, men nå er de med å kjempe om den siste plassen i REMA 1000-ligaen 2022/23 sesongen. De var imidlertid kun et par mål ifra å greie direkte opprykk, så vi sier som Tertnes «det er med andre ikke noe «middels godt» 1. divisjonslag vi møter i kvalifiseringskampene, og vi må være godt forberedt på tøffe kamper».

I REMA 1000-liga playoffen var det Larvik og Aker som fikk beholde plassen i ligaen mens altså Tertnes må ut i kvalifisering. Fra 1.divisjon tok Gjerpen kvalifiseringsplassen i kamp med Haslum Bærum og Levanger.

I kveld møtes altså de to klubbene til en kamp der både innsatsen og premien er REMA 1000-liga spill neste sesong. Kampen starter kl 18:45, billettene finner du i Tertnes sin app, Direktesport.no har sine folk på plass i Åsane Arena for deg med abonnement. Også handball.no/live er på plass og rapporterer fortløpende fra «indre bane».