Foto: John Vint

Hvem vinner, hvem forsvinner og hvem får en ny sjanse?

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
7. mai 2022

Larvik – Tertnes Håndball Elite i Jotron Arena kl 16:00

Halvveis i play-off har alle lagene tre poeng, men for Larvik sin del kan mye avgjøres søndag ettermiddag. For med seier over Tertnes vil de vere klar for en ny sesong i REMA 1000-ligaen. Tertnes har imidlertid en litt mer kronglete vei å gå før de eventuelt er klare for REMA 1000-ligaen 2022/23 sesongen. Men seier mot Larvik vil vere et stort skritt på veien.

Det er nemlig slik at ender alle play-off lagene på samme poengsum så er det tabellen fra eliteserien som avgjør den endelige plasseringen. Så Tertnes må ta flere poeng enn minst ett av de to andre play-off lagene om de skal unngå kvalifisering mot vinneren av samme gruppe i 1.divisjon.

Billettene (for du har vel tenkt å gå og se kampen?) kjøper du i Larvik sine systemer. Direktesport.no er stedet for deg med abonnement og uten mulighet til å se kampen «live», mens handball.no/live som alltid oppdaterer deg med internett-tilgang «hvor du nå enn måtte vere».

Levanger – Haslum Bærum Damer i Trønderhallen kl 16:30

Om vi ikke tar for mye feil så er opprykks eventyret til Levanger over for denne gang. Jo da, de kan vinne de to siste kampene sine, men det vil allikevel ikke vere nok. For ved poenglikhet mellom lagene er det tabell-rekkefølgen fra 1.divisjon som avgjør den endelige rekkefølgen. Og med to kamper igjen vil Levanger maks kunne få fem poeng, som er samme poengsum som Gjerpen står med i dag. Haslum må på sin side vinne de to siste kampene om de skal kunne frata Gjerpen kvalifiseringsplassen.

Der har du bakteppet for søndagens kamp i Trønderhallen. Forrige gang Haslum var på trønderbesøk fikk de akkurat med seg det ene poenget da de utlignet til 29-29 med under minuttet igjen å spille. Den gang var det et uhyre jevnt oppgjør, det blir neppe mindre spennende denne gang.

Billettene finner du i Levanger sine systemer, må du sitte hjemme finner du kampen på Direktesport.no (med abonnement må vite) og som et siste alternativ blir du oppdatert via handball.no/live.

God kamp alle sammen!