Foto: Jon Forberg

Hvem tetter lukene?

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
27. mars 2022

Grane Arendal – Volda i Sør Amfi kl 14:00

Kortversjonen for denne kampen er vel topp mot bunn. Selv om Grane Arendal har ti poeng igjen å spille om, er de vel i realiteten allerede klare for 2.divisjon neste år? Ser vi på kampprogrammet fremover så skal de møte tre av de fem lagene i toppen av tabellen. Men for all del, de slo Nordstrand, laget som ligger på fjerdeplass for en liten uke siden. Så vi avskriver ingen selv om det ble tap for Ålgård på onsdag.

Volda topper tabellen, to poeng foran Gjerpen. På onsdag var det på hengende håret at tabelltoppen forsvant da de spilte en uhyre jevn og spennende kamp mot Reistad. De vant til slutt, og skal de greie direkte opprykk må de fortsette å vinne. For Gjerpen vil nok gjøre alt de kan for å overta toppen.

Det ble ingen poengfangst på Grane Arendal da de var på Sunnmøre tidligere i sesongen. Skal Volda bli utsatt for samme behandling på søndag? Kjøp billetter i Grane Arendal sine systemer, følg med på Direktesport.no (med abonnement) eller sjekk inn på handball.no/live

Gjerpen HK Skien – Fjellhammer i Skienshallen kl 16:00

Når Gjerpen går på banene hjemme i Skienshallen på søndag vet de allerede om Volda har beholdt forspranget på toppen av tabellen. Men det hjelper jo egentlig ingen ting, for Gjerpen-jentene må jo uansett gjøre jobben selv om de vil opp (igjen) til REMA 1000-ligaen. Og de gjorde jobben sin da de slo Haslum på onsdag. Med «kun» ett mål, men seier er seier ….

Fjellhammer ligger på syvendeplass og om de ikke er helt 100% klarert for nytt opphold i 1.divisjon så er de i alle fall på god vei. På onsdag tok de ett skritt videre da de slo opprykks-kandidat Levanger med ett mål.

I forrige møte mellom de to var Gjerpen både ett og to nummer for store, får Fjellhammer revansj på søndag? Kjøp billetter i hjemmelagets systemer og finn veien til Skienshallen. Eller følg kampen på Direktesport.no (med abonnement) eller handball.no/live.

Haslum Bærum Damer – Nordstrand i Nadderud Arena kl 16:00

Haslum har 23 poeng på 16 kamper, for Nordstrand sin del er tallene 19 og 18. På tabellen ligger de i skrivende stund på hhv tredje og fjerde plass.

Om ikke statistikeren i oss tar feil så er Haslum så og si klare for kvalifiseringsspill til REMA 1000-ligaen neste sesong. Vinner de søndag ettermiddag skal de vere sikre … Men de har et tett program den neste uken, med kamp søndag – onsdag – søndag. Av kampene de har igjen å spille antar vi den tøffeste blir den mot Volda om en uke. Sist spilte kamp var hjemme mot Gjerpen Skien, en kamp som Haslum tapte med minst mulig margin.

Nordstrand er det av lagene som har spilt flest kamper, de har kun to kamper igjen. Det er søndag mot Haslum før de avslutter hjemme mot Haslum like før påskeferien. De har hatt en svingene sesong og de kjemper nå for å holde Levanger, som har en kamp mindre spilt, bak seg på tabellen. Nordstrand kommer fra hjemmekamp og fem-måls seier over Charlottenlund. Noe som vi antar, ble en opptur etter tre tap på rad.

Da lagene møttes tidlig i sesongen ble det hjemmeseier til kveldens bortelag. Begge lagene trenger (egentlig) poengene for å trygge tabellsituasjonen så kampen blir nok deretter. Tett og spennende.

Siden kampen nok er best i hallen så kjøper du billettene i Haslum sine systemer, blir det vanskelig å ta turen dit så sender Direktesport.no oppgjøret (her trenger du abonnement) og til slutt har du alltids handball.no/live.

Randesund – Ålgård i Sukkevann Idrettshall kl 16:00

Teori og praksis er som kjent to forskjellige ting, men i dette tilfellet spørs det om ikke teorien blir i vanskeligste laget. Både Randesund og Ålgård ligger på direkte nedrykk fra 1.diviisjon – men en skikkelig teoretiker vil nok hevde at joda, det er igjen nok poeng til at begge lagene kan komme seg opp og over streken. Men studerer du kampprogrammet for resten av sesongen for de to så vil det bli tøft å greie seg. De må vinne alle de siste kampene, og siden bare ett av lagene kan vinne på søndag stopper vel det meste?

Men for all del, vi avskriver ingen før kampene er ferdigspilt.

Det er halvannen uke siden Randesund spilte kamp, og gikk på et tap, mot Gjerpen. Ålgård derimot spilte mot, og vant over, Grane Arendal på onsdag.

Under høstsesongens møte mellom Randesund og Ålgård ble det hjemmeseier til Ålgård, hvem vil mest i denne kampen? Kjøp billetter i hjemmelaget sine systemer og gå i hallen, eller følg med på handball.no/live så finner du ut av det.

Charlottenlund SK – Reistad i CSK Varmbo Arena kl 18:00

Om alt går «den rette veien» er Charlottenlund ett av lagene som teoretisk kan nå kvalifiseringsspillet til REMA 1000-ligaen. Men i likhet med de andre lagene så må de bare «vinne alt» resten av sesongen. I tillegg må de andre resultatene gå Charlottenlunds vei.

Hjemmelaget ligger midt på tabellen, fire poeng bak Nordstrand på siste kvalifiseringsplass (NB – dette er i skrivende stund). Og de har seks poeng igjen å spille om. Onsdag måtte de reise tomhendte hjem fra Oslo og møtet med Nordstrand. De håper nok å gjøre det samme med Reistad søndag kveld.

Reistad ligger på det som pr i dag er plassen til siste laget som får fortsette i 1.divisjon neste år. Og denne helgen spiller de dobbel-kamp i Trøndelag. Først mot Levanger lørdag ettermiddag og så altså mot Charlottenlund på søndag.

Da lagene møttes tidligere i sesongen, var det Charlottenlund som viste seg som det beste laget på banen. Skal Reistad få revansj denne dagen, eller henger kampen mot Levanger for godt igjen i beina til bortelaget? Sjekk ut hjemmelaget sine sider for billettkjøp eller handball.no/live for kontinuerlig oppdatering fra kampen.