Foto: Beate Oma Dahle

Hvem klatrer på tabellen torsdag kveld?

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball

Bækkelaget Håndball – Haslum HK i Nordstrand Arena kl 18:00

De er naboer på tabellen med kun ett poeng imellom, og med i overkant av kun 2 mil mellom klubbene (på kartet) drister vi oss til å kalle dette et nabo-oppgjør. Sist de møttes var i sesongåpningen i august, en kamp Haslum gikk seirende ut av.

Hjemmelaget har kun avgitt tre poeng på hjemmebane denne sesongen. Poengtapene kom etter uavgjort mot ØIF Arendal i september og tap for Kolstad i begynnelsen av oktober. De har imidleritd ikke spilt kamp siden 31.oktober, da de etter en skikkelig thriller slo Nærbø med ett mål på straffe i «siste sekund».

Bortelaget er det eneste laget som så langt i sesongen har slått Elverum. Det skjedde hjemme i Nadderud Arena, forøvrig en arena der Haslum ennå ikke har tapt i årets REMA 1000-liga. Et tett kampprogram gjør at kveldens kamp er nr to på under en uke, da de kommer til Nordstrand Arena med søndagens bortetap mot Nærbø i beina.

Hjemmelaget har ligaens toppscorer Emil Midtbø Sundal, med 84 fulltreffere til nå, i sine rekker. Haslums Stian Andre Brevik ligger på tredje plassen med 64 mål. Samtidig er Bækkelaget et at de «gjerrigste» lagene i REMA 1000-ligaen med tanke på innslupne mål. Og begge lag scorer i snitt ca 28 mål i hver kamp. Vi sier ikke mer.

Kampen ser du på Direktesport.no med sende start kl 17:50. Kampen blåses igang kl 18:00


TettPå Episode 13 – Emil Midtbø Sundal
Her kan du se intervjuet av Emil Midtbø Sundal hvor han blant annet snakker om tre år til i BSK.