Foto: Njål Arnar Johansen

Hvem får poengene bak «luke nr. 1»?

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
30. november 2021

Drammen – Kolstad i Drammenshallen kl 18:00

Drammen ha medaljeambisjoner mens Kolstad har satt seg et langsiktig mål om å konkurerre (ut?) med Elverum som toppklubben i Norge. Før onsdagens runde i Drammenshallen ligger Drammen på medaljeplass mens Kolstad liggger litt lenger ned på tabellen.

For halvannen uke siden slo Drammen medaljerival Runar Sandefjord på bortebane mens Kolstad etter noe om og men til sltt slo bunnlaget Bergen hjemme i Trondheim.

Drammen og Kolstad er to «gjerrige» lag når det gjelde innslupne mål og er så langt de som har sluppet inn færrest mål i årets REMA 1000-liga (hhv 290 og 315).

Ser vi på statistikken ellers, så har ikke Drammen tapt på hjemmebane siden tapet for Elverum i åpningskampen. Tar Kolstad skalpen til drammenserne onsdag kveld? Kjøp billetter her, gå og se kampen og finn det ut. Eller se kampen på Direktesport.no (krever abonnement)

Haslum HK – Bækkelaget Håndball Elite kl 18:30

Begge to ligger litt utsatt til i «kvalifiseringsgruppen», der de har Fjellhammer og to poeng mellom seg. Med Bækkelaget «på topp».

Haslum sine tre siste kamper har endt med en uavgjordt og to seirer. Den største skalpen så langt i sesongen er vel 10 måls seieren borte mot Kolstad for en knapp måned siden.

Gjestene sin liste er tre tap + en uavgjordt Europacup kamp. Bækkelaget hadde for drøye to uker siden et relativt godt tak på Elverum helt i starten av kampen, og ledet på det meste med fem mål. Men serielederen var sterkest og det hele endte med et tre-måls tap.

Fjorårets møte mellom Bækkelaget og Haslum var det sistnevnte som kom best ifra, da de vant med tre mål. Hvordan går det denne gangen? Billetter til oppgjøret finner du her. Og kampen sendes som alltid på Direktesport.no (krever abonnement)

Kristiansand Topphåndball – Nærbø i Aquarama kl 18:30

Om du strekker det ganske langt og i tillegg legger godviljen til så kan du (nesten) kalle det ett lokaloppgjør i Aquarama onsdag kveld. Vel lokaloppgjør eller ikke, det er i alle fall kamp om poengene.

Kristiansand ligger på siste sluttspillplassen etter å ha innkassert ti poeng på elleve kamper. Nærbø ligger kun to poeng foran på en sjetteplass.

Kristiansand har to «ett-måls» kamper bak seg, der det ble tap for Fjellhammer og seier over Bækkelaget. Nærbø ble uten poeng i oppgjørene med ØIF Arendal og Elverum, i tillegg har de vært en snartur i Italia og Europacupspill.

En liten fun fact: Sist Kristiansand og Nærbø møttes i Kristiansand (i seriesammenheng) var sesongen 2017/18. Den gang endte kampen med syv måls seier til Nærbø. Sesongen etter var Nærbø i Eliteserien og Kristiansand i 2.divisjon.

Hvem trekker det lengste strået når de nå møtes i REMA 1000-ligaen? Se kampen i Aquarama med billetter kjøpt her. Blir det utsolgt så ser du kampen via Direktesport.no (krever abonnemnet)