Hvem får mest å juble for etter søndagens fire kamper? – Norsk Topphåndball

Hvem får mest å juble for etter søndagens fire kamper?

Molde Elite – Oppsal i Molde Arena kl 16:00

Etter to tap på rappen (for Tertnes og Fredrikstad) er Molde klar for å ta imot Oppsal hjemme i Molde Arena søndag ettermiddag. En kamp som hjemmelaget bør vinne for ikke å komme på hæla i forhold til lagene foran seg på tabellen. Molde ligger på femteplass, men bare ett poeng bak nr fire Fana, og fire poeng bak Sola på bronseplassen. Vi kan lese på Molde sine sider at «Ei halv uke etter årets første nedtur, måtte «håndballjentan» våre tåle nok en resultatmessig ørefik. Og kamputviklinga mot Fredrikstad ble nærmest en blåkopi av det vi opplevde mot Tertnes sist»

Moldes motstander for dagen, Oppsal, var forrige helg i Bergen. Der holdt de godt følge med Fana i omtrent 45 minutter, men da var det slutt på «godviljen» til hjemmelaget og kampen endte med poengtap for Oppsal. De har ikke tatt poeng siden uavgjort kampen mot Follo i midten av november, og ligger utsatt til på kvalifiseringsplass samtidig de har Larvik pustende i nakken fra nedrykksplassen.

Ser vi på statistikken de to lagene imellom, så har Molde det beste utgangspunktet. Men alle kamper lever som kjent sitt eget liv og ingen ting er avgjort før det er avgjort. For biletter og koronainformasjon, ta klikket innom Molde sin hjemmeside. Ellers så ser du kampen vi Direktesport.no (med abonnement) eller du kan følge kampen på handball.no/live

Romerike Ravens – Tertnes Håndball Elite i Skedsmohallen kl 17:00

To av de tre lagene i «kvalifiseringsgruppen på tabellen» møtes til kamp i Skedsmohallen søndag ettermiddag. Hjemmelaget ligger med en kamp mindre spilt poenget bak gjestene fra Bergen. Og mens Tertnes har spilt to kamper etter mesterskapspausen, blir dette første kamp for Ravens etter seieren over Aker 21.november 2021. Vi leser på Ravens sine sider at «mer enn halvparten av spillerne kommer fra karantene og isolasjon med få treninger i beina før Rema 1000-liga oppgjøret».

Ettermiddagens gjester kommer fra seier over Molde og en storkamp og «nesten-skrell» mot Vipers. Det er med andre ord et lag med selvtillit og stigende form som tar turen til Romerike på jakt etter nye poeng. Fortsetter Tertnes det gode spillet sitt rykker de stadig nærmere trygg grunn samtidig som de får en luke til lagene bak seg

Kampen mellom Ravens og Tertnes i høst endte til slutt i Tertnes seier, og billetter til kveldens oppgjør finner du i hjemmelaget sin app og informasjon om koronaregler finner du på Ravens sin hjemmeside. Kampen ser du på Direktesport.no (med abonnement). Husk også at du kan følge med på kampen fra handball.no/live sine sider.

Fana – Follo HK Damer i Fana Arena kl 18:00

Fana fortsetter å plukke poeng på veien oppover på tabellen, og ligger i skrivende stund på fjerde plass. Med Molde hakk i hæl. Og forrige søndag var det Oppsal som ble sendt hjem med 9 måls tap og 0 poeng. Det etter en kamp der hjemmelaget først etter 45 minutter virkelig tok kommandoen og gjorde kampen til sin egen.

Follo hadde omvendt kamputvikling borte mot Byåsen og vekslet på å lede og å ta igjen ledelsen gjennom første omgang før de gikk til pause med to måls ledelse på trønderjentene. Men det var Byåsen som var sterkest etter hvilen og de dro i land en viktig seier og to poeng.

Laget fra Follo viste før mesterskapspausen en stigende form og tok med seg tre av fire poeng på de to siste kampene før jul. Og de gav som sagt Byåsen kamp hele veien forrige helg. Så det blir neppe en gjentagelse av scoringsfesten som var da Fana gjestet Follo i åpningskampen i høst. Den endte 36-48 i Fanas favør. Billetter til kampen finner du i hjemmelaget sin app og på hjemmesiden finner du informasjon om gjeldende koronaregelverk. Eller du kan se kampen via Direktesport.no (krever abonnement). Husk også at du kan følge med på kampen fra handball.no/live sine sider.

Flint Tønsberg – Byåsen Håndball Elite i REMA 1000 Arena kl 18:00

Flint Tønsberg fikk solid bakoversveis i møte med Sola forrige helg og laget har ikke tatt poeng etter uavgjort kampen mot Oppsal tidlig i november. Nå trenger de poeng om de skal ha en sjanse til å klatre på tabellen. På Flint sine sider kan vi lese at «vi har mye å revansjere fra kampen mot Sola hvor vi fikk altfor mange kontringsmål imot.  Og det kommer av at vi gjør feil i angrep.  Så får vi rettet på det og får satt et bra forsvar så tror jeg mye kan være gjort».

Byåsen ligger i skrivende stund omtrent midt på tabellen. De har hatt en varierende høstsesong, men avsluttet med tre seirer på rappen i november. Og startet opp igjen med seier over Follo forrige helg. I en kamp der de blant annet sier «vi blir hengende litt etter i starten av omgangen, halvspilt er det jevnt. Byåsen får ikke helt opp angrepsspillet på det nivået de ønsker. Follo utnytter dette, de er smarte og drar ned tempoet gjennom hele omgangen».

I høstens kamp mellom de to var det Flint Tønsberg som var sterkest og fikk med seg poengene hjem igjen. Til kveldens kamp har Byåsen Kjerstin Boge Solstad, Anna Huse og Julie Bøe Jakobsen tilbake fra lange skadeopphold (de var også med mot Follo sist helg) og du finner billettene på hjemmelaget sine sider. Og ev koronainformasjon finner du her. Eller så ser du kampen på Direktesport.no (med abonnement). Husk også at du kan følge med på kampen fra handball.no/live sine sider.