Foto: Kjell Eirik Irgens Henanger

Hvem er i toppen søndag kveld?

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
17. oktober 2021

Kolstad – Elverum i Kolstad Arena kl 16:00

Kolstad trenger poeng om de har planer om å henge med i toppen av tabellen. Og etter en treg start er de så smått begynt å plukke poeng. Nå sist var det ØIF Arendal som fikk kjenne på det da Kolstad kjempet seg inn igjen i kampen og utlignet til 32-32 med under et halvt minutt igjen å spille. De sa det så enkelt etter kampen at: «Selv om vi måtte jage hele tiden, mistet vi aldri troen på at vi kunne ta poeng. Troen sammen med roen, ga oss uavgjort». Slike kamper gir selvtillit.

Elverum reiser til Trondheim etter en utrolig forestilling i Champions League kampen mot Pick Szeged. Og med en historisk seier i Ungarn og hittil ubeseiret i REMA 1000-ligaen er det ikke akkurat et lag uten selvtillit som entrer parketten i Kolstad Arena søndag ettermiddag.

Statistisk sett har Elverum hatt overtaket på Kolstad i REMA 1000-ligaen, det nærmeste trønderne har vært er uavgjort resultatet i 2019/20 sesongen.

Billetter finner du i appen eller du kan se kampen på Direktesport.no

Tønsberg Nøtterøy – ØIF Arendal i Nøtterøyhallen kl 17:00

Det begynner å haste om ikke guttene til Robert Hedin skal bli kjørt helt av lasset. Hjemmelaget ligger nest sist på tabellen etter seks runder. Men det er tett mellom lagene på nederste halvdel, og det er bare tre poeng opp til siste sluttspill plassen.

Etter en god start mot Runar Sandefjord endte det likevel med tap. Robert Hedin sa til klubbens sider etter kampen at «vi slipper inn for mye mål og samarbeidet mellom målvaktene og forsvar fungerer ikke. 32 mål mot Runar i Runarhallen er bra, men vi taper kampen bakover. Men en stor forbedring fra kampen mot Drammen».

Søndag står ØIF Arendal på motsatt banehalvdel i Nøtterøyhallen. Et Arendal lag som med seier vil klatre både to og tre plasser på tabellen. Gjestene kommer fra uavgjort oppgjør mot Kolstad i minnet, og med medaljer i sikte er det bare å belage seg på en tøff match. Men ØIF Arendal har med seg «et ess i ermet» da klubblegenden Eirik Heia Pedersen gjør come-back og er tilgjengelig fra og med førstkommende søndag borte mot Tønsberg Nøtterøy.

Billetter finner du i appen eller du kan se kampen på Direktesport.no

Bergen – Kristiansand i Framohallen kl 18:00

Hjemmelaget omtaler dette som en fire-poengs kamp. For det er en kamp der vinneren fort kan klatre opp på sluttspillplass.

Bergen har hatt en heller tung REMA 1000-liga høst og trenger alle de poengene de kan få fremover. Med kun en seier og en uavgjort til nå er det ingen tid å miste (som de sier selv). Bergns spillerne jobber med å riste av seg kvartfinaletapet for Fjellhammer for en uke siden, REMA 1000-liga kampen mot Elverum før det igjen er allerede «historie».

Etter en treg start har Kristiansand slått til med to strake seirer, først var det Sandefjord som fikk bank og deretter ble det en sterk borteseier mot Haslum.  På Kristiansand sine sider kan du lese at «Etter to fine kamper, skal vi nå til Bergen i en vanskelig bortekamp. Bergen har mange års erfaring fra øverste nivå, og er alltid gode på hjemmebane. Dette blir en viktig kamp, der vårt samhold må være sterkt. Klarer vi opptre klokt og spille med kvalitet, vil det være mulig å kjempe om poengene. Vi gleder oss til kamp mot Bergen – vi skal vise et voldsomt engasjement».

Billetter finner du i appen eller du kan se kampen på Direktesport.no

Sandefjord – Haslum HK i Jotunhallen kl 18:00

Om kampen mellom Bergen og Kristiansand er en fire-poengs kamp så er vel ikke denne kampen noe mindre.

Hjemmelaget mangler fremdeles poeng i årets serie. Resultatene viser alt fra store tap til helt gjevne oppgjør. De sier selv om kampen at: «To lag i poengnød møtes i Jotunhallen søndag. Det er ikke så uventet at Sandefjord står med null poeng etter seks kamper, men de færreste hadde vel trodd at Haslum bare har sikret seg to».

Etter tapet for Kristiansand sa Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno at «jeg kommenterer ikke tabellen. Vi må og skal kun se fremover – mot søndagens kamp borte mot Sandefjord». Men tabell eller ikke, Haslum må gå «all in» om de skal ha sjans å klatre oppover.

Billetter finner du i appen eller du kan se kampen på Direktesport.no

Fjellhammer – Runar Sandefjord i Lørenskoghallen kl 18:00

Kveldens gjester i Lørenskoghallen har kun ett serie tap til nå, borte mot Kolstad. Til kampen mot Fjellhammer kommer de derimot med 50 baklengsmål i NM-kvartfinalen mot Elverum. Runar sier på sine sider at «Nå må spillerne riste av seg dette tapet raskest mulig og se framover til neste seriekamp som er borte mot Fjellhammer til søndag kl. 18.00 i Lørenskoghallen». Med seier i søndagens kamp er Runar oppe på medaljeplass (igjen) i REMA 1000-ligaen.

Fjellhammer er klare for NM-semifinale mot ØIF Arendal etter at de overraskende slo Bergen i kvartfinalen.  I REMA 1000-ligaen har det ikke gått helt på skinner, og før søndagens kamp ligger de på kvalikplass. Men de startet sesongen med å slå Drammen på hjemmebane.

Billetter finner du i appen eller du kan se kampen på Direktesport.no

Halden Topphåndball – Nærbø i Remmenhallen kl 18:00

Nærbø var lenge ubeseiret i årets liga, men nå har de gått på to hjemmetap på rappen. Sist onsdag var det Drammen som stakk av med poeng etter å ha vunnet med hele 13-mål. Med seier i søndagens kamp vil Nærbø igjen vere med i medaljekampen.

Hjemmelaget har også tapt sine to siste kamper, og det er såpass tett på tabellen at med seier så er de godt med på øverste halvdel av tabellen.

Statistisk sett har Nærbø et lite overtak i møtene med Halden – etter fire kamper har gjestene to seirer. De to andre oppgjørene har endt uavgjort. Vi spår at her blir det kamp for alle penga, og vel så det.

Billetter finner du i appen eller du kan se kampen på Direktesport.no