Hvem er «best i byn» og hvem henger med i toppen?

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
20. februar 2022

Sandnes – Stavanger i Sandneshallen kl 16:00

By-derby eller lokaloppgjør eller …. kjært barn har mange navn og denne kampen er således intet unntak.  Serieleder Sandnes tar imot by-rival Stavanger til ny nabo-kamp. Da de møttes til omvendt-kamp i høst var det Sandnes som var sterkest og kunne innkassere både heder, ære og to poeng.

Sandnes startet opp igjen etter pausen med en komfortabel seier over Vikhammer. Og etter 11 kamper har det kun tapt en, det var mot den andre by-rivalen Viking. Til den kampen, som gikk i Stavanger Idrettshall i november, var det nesten 900 tilskuere som fikk se at Viking vant lokalderbyet med knappest mulig margin.

Stavanger har startet siste del av sesongen med ett tap og en seier. Seieren kom for en liten uke siden mot OSI. Kveldens motstander i Sandenshallen ligger ganske så midt på tabellen med tretten poeng på 12 kamper og er stadig med i kampen om å spille kvalifisering til REMA 1000-ligaen.

Hvordan det går i oppgjøret mellom de to ser du på Direktesport.no (med abonnement) eller så tar du enkelt og greit turen i hallen og ser kampen i levende live. Billettene finner du her. Eller så sjekker du innom handball.no/live.

Follo HK – Vikhammer HK i Stil Arena kl 16:00

Skjebnekamp for begge to? Follo må vinne for å holde følge med lagene over REMA 1000-liga kvalifiseringsstreken mens Vikhammer må vinne for å ha en sjanse til klatre over direkte nedrykksstreken.

Follo slo til med storseier over OSI da det ble lov å spille kamper igjen. Det ble en kamp der de ledet komfortabelt 18-14 til pause før de satte inn turboen og det stod hele 41-23 på måltavlen da kampen var over. Vikhammer fikk på sin side kjenne på hvordan det kan vere å ha besøk av en serieleder. Sandnes var i Trøndelag og tok med seg begge poengene hjem etter ni måls seier for en liten uke siden.

Da Follo var på besøk hos Vikhammer i høst reiste de hjem med over 40 mål i protokollen. Den gang vant de 44-28, blir det liknende siffer nå og? Kampen ser du i Stil Arena med billetter kjøpt i hjemmelaget sine systemer. Med riktig abonnement ser du kampen i Direktesport.no og som en siste løsning følger du kampen på handball.no/live

Falk Horten – Fold HK i Lystlunden Arena kl 16:00

De har spilt like mange kamper i serien, men mens Falk Horten har en kamp etter nyttår så har Fold rukket å spille to kamper. På poengsiden er forskjellen noe større, da ettermiddagens hjemmelag har spilt inn 14 poeng mens Fold foreløpig har stoppet på 5.

Falk Horten startet opp igjen etter pausen med å reise til Trondheim og tape for Charlottenlund. Til tross for dette ligger laget fra Horten på en fjerdeplass på tabellen. En plass som gir rett til kvalifiseringsspill til REMA 1000-ligaen.

På sine to kamper har Fold ett tap og en seier. Med sine fem poeng og niende plass på tabellen ligger de utsatt til med tanke på nedrykk til 2.divisjon. De trenger likevel bare tre poeng for å komme seg over streken og opp på trygg grunn.

Da lagene møttes i høst ble det en kamp av det jevne slaget der Falk Horten til slutt vant med minst mulig margin. Skal Fold få revansj for det knepne tapet på hjemmebane? Du kan følge kampen på en av tre måter: 1) Ta turen i hallen med billetter fra hjemmelaget sine systemer. 2) Sjekk inn på Direktesport.no (med abonnement). 3) Klikk deg inn på handball.no/live

Viking Håndball – Charlottenlund i Stavanger Idrettshall kl 18:45

Med seier vil Viking passere TIF Viking og legge seg inn på andre plass på tabellen. Skulle Charlottenlund gå seirende ut av oppgjøret vil de legge press på lagene som pr i skrivende stund ligger foran på tabellen. Og dermed ha mulighet til å klatre opp på en av kvalifiseringsplassene.

Hjemmelaget vant komfortabelt over HK Herulf Moss for en liten uke siden og sikret seg med det heng på TIF Viking fra Bergen. Det skiller for øvrig ett poeng på de to Viking-lagene før dagens kamper.

Charlottenlund ligger på syvende plass på tabellen, men de er bare poenget bak Falk Horten (laget som de for øvrig slo for en liten uke siden) som i skrivende stund er innehaver av de siste kvalifiseringsplassen.

Da lagene møttes i høst ble det stor seier til Viking, skal Charlottenlund få revansj søndag kveld? Sjekk inn i hallen med billetter fra hjemmelagets systemer (det er i hallen kampen er best), følg kampen på Direktesport.no (krever abonnement) eller sjekk handball.no/live for fortløpende oppdateringer.