«Hva om og hvis om» i 1.divisjon – Norsk Topphåndball

«Hva om og hvis om» i 1.divisjon

26.mars

Fold HK – Vikhammer HK i Rykkinhallen kl 16:00

Hvem er best under streken? Hjemmelaget er en kamp og ett poeng foran Vikhammer før lørdagens kamp i Rykkinhallen. Begge lagene må nok belage seg på 2.divisjons spill neste sesong selv om de mest optimistiske ser at Fold har en mikroskopisk sjanse til å greie seg. Men da må absolutt alt gå deres vei.

Onsdag ble det for Fold sin del tap for Follo på bortebane, mens Vikhammer samme dag fikk det i overkant tøft hjemme mot trøndernabo Charlottenlund.

Kveldens hjemmelag var tidligere (les: i høst-sesongen) best på bortelagets hjemmebane.  Eller sagt på en enklere måte, Fold vant høstens oppgjør. Riktig nok med knappest mulig margin, men seier er seier.

Billetter til lørdagens kamp finner du i Fold sine systemer, Direktesport.no sender direkte til de med abonnement og handball.no/live oppdaterer resten.

Falk Horten – Sandnes i Lystlunden Arena kl 16:00

Etter seieren over OSI på tirsdag åpnet det seg en ørliten sjanse for at Falk Horten kan greie den siste kvalifiseringsplassen. Men i likhet med Fold sine sjanser for å få en ny sesong i 1.divisjon, så er det vel bare de aller mest optimistiske som tør å tenke denne tanken?

Falk Horten trenger fire poeng for å komme over den berømte streken, men samtidig er de avhengig av at blant annet TIF Viking ikke tar flere poeng …. Og med tanke på at lørdagens motstander Sandnes kun har tapt to kamper denne sesongen, vel dette kan bli vanskelig for Falk Horten.

Om vi har greid å regne riktig så trenger Sandnes tre poeng til for å vere klare for REMA 1000-ligaen neste sesong. På tirsdag ble opprykkskandidat TIF Viking sent hjem fra Sandnes med et tap i bagasjen. Da Falk Horten var på besøk tilbake i november ble også de sent hjem uten poeng.

Billetter til kampen finner du i Sandnes sine systemer, og som vanlig er Direktesport.no (abonnement) på plass i Sandneshallen. Det samme er handball.no/live med sine oppdateringer.

27.mars

TIF Viking – Follo HK i Haukelandshallen kl 16:00

Med seier søndag ettermiddag vil TIF Viking være klar for spill om opprykk til REMA 1000-ligaen. Follo er allerede klar for kvalifiseringen. Før søndagens kamp skiller det en kamp og to poeng på «kvalifiseringskameratene».  Nå er det om å gjøre (for begge lagene) å få den best mulige posisjonen inn i kvalifiseringen.

TIF Viking fikk ingen ting ved dørene i Sandnes på tirsdag og måtte reise tomhendt hjem derifra. Follo derimot hadde en relativt lett reise hjemme mot Fold på onsdag.

Da lagene møttes i høst ble det poengdeling etter at Follo ledet med ett mål til pause, og med under to minutter igjen å spille ledet de med to. Med en skikkelig sluttspurt og utligning med ni sekunder igjen sikret laget fra Bergen seg det ene (viktige?) poenget.

Som alltid er håndball best i en hall nær deg, og veien til billettene finner du i TIF Viking sine systemer. HåndballTV er stedet å logge inn om hallen er for langt unna, men så har du jo alltids handball.no/live da.

Charlottenlund – Stavanger i CSK Varmbo Arena kl 16:00

Begge har 17 poeng, den ene etter 16 kamper og den andre etter 17. Charlottenlund skal spille 1.divisjon også neste år mens Stavanger skal slå seg sammen med Viking Håndball. I skrivende stund ligger Stavanger like foran Charlottenlund på tabellen.

Charlottenlund slo til med kalas-seier over Vikhammer på onsdag. Samtidig, i en by på andre kanten av landet, gikk Stavanger seirende ut av oppgjøret med Falk Horten. Begge lagene har vunnet de to siste kampene sine og har (tror vi) opparbeidet seg hver sin porsjon med selvtillit.

Kampen i november ble totalt sett av den jevne typen, for selv om Stavanger ledet med fem til pause så hentet Charlottenlund seg imponerende inn igjen. Og redusert til 23-22 drøye 1 ½ minutt før full tid.

Planlegg for en ettermiddag i hallen og kjøp billetter i Charlottenlund sine systemer. I tillegg kan du følge kampen på handball.no/live.

Viking Håndball – Oslo-Studentenes IK i Stavanger Idrettshall kl 16:00

Viking skal minst spille kvalifisering til REMA 1000-ligaen, det tør vi slå fast. De har fremdeles en (liten) sjanse på direkte opprykk, de må bare vinne resten av kampene sine først. Og kanskje kampen mot Sandnes like før påske blir den som avgjør «alt»?

For to uker siden ble det full uttelling etter en dobbel-kamp helg på Østlandet. Først med seier over Fold på fredagen og så seier over Falk Horten søndagen. OSI har i samme perioden, men fordelt litt mer utover, gått poengløse av banen etter møter med TIF Viking og Falk Horten.

I skrivende stund OSI trenger en seier til for å vere garantert å kunne kalle seg 1.divisjonslag også neste sesong, plukker de poeng fra Viking? Kjøp biletter til kampen i Viking sine systemer, eller klikk deg inn på Direktesport.no (krever abonnment) som (som vanlig) sender kampen direkte fra Stavanger Idrettshall. Ett siste alternativ er imidlertid handball.no/live for fortløpende oppdatering.