Høydramatisk semifinale i VELUX Champions Laugue – Norsk Topphåndball

Høydramatisk semifinale i VELUX Champions Laugue

I den andre semifinalen i Velux Champions League var det tid for norsk duell. Tyske THW Kiel med Sander Sagosen og Harald Reikind, mot Telekom Veszprem og Kent Robin Tønnesen.

Ungarske Veszprem jaktet sin første Champions League pokal, mens THW Kiel kunne fylle på premieskapet etter deres seire i 2010 og 2012.

Verdens beste målvakt, Niklas Landin åpnet kampen i kjent stil. Dansken var i det «umulige» hjørnet, og vartet opp med TV-redning etter TV-redning. Kiel slapp ikke inn mål før det var spilt fem minutter av kampen.

Minuttet senere var stillingen plutselig 3-3, og det var klare tegn på at dette skulle bli en fartsfylt og jevn affære.

Tyskerne fra havnebyen var heltente første del av kampen. Midtforsvaret med Hendrik Pekeler og Patrik Wieneck delte ut juling, og nordmennene Sagosen og Reinkind var toneangivende fremover. Kiel ledet 11-8 femten minutter ut i kampen.

Veszprem hadde helt klart problemer med undertallsspillet sitt i første omgang. Ved fire anledninger fikk Kiel muligheten til å kaste ballen i åpent mål, etter at ungarerne hadde tatt ut keepere for å spille seks mot seks.

«Sebraene» fra Kiel leverte praktfullt forsvarsspill i lange perioder, og skapte en mål-differanse på fem.

Veszprem`s høyrekant Caspar Marguc fastsatte pauseresultatet, 18-13 til THW Kiel.

Høydramatisk

I andre omgang begynte Veszprem å spise seg inn på ledelsen til THW Kiel. Etter ti minutter var ledelsen til Tyskerne krympet med 3, og forsvarsspillet til rødtrøyene hadde løftet seg betraktelig.

Fem minutter senere var ungarerne bare bak med ett mål, og kampen hadde endret karakter fullstendig.

Mye takket være Vuko Borozan. Venstrebacken fra Montenegro dunket inn scoring etter scoring, samtidig som Rodrigo Corrales stengte buret bakover.

Minutter senere, var Veszprem oppe i en to-målsledelse, 24-26.

På stillingen 24-28 måtte THW Kiel trener Filip Jicha ta timeout.

Det hadde effekt, og de hvitkledde hentet inn 3 mål på 2 minutter. 27-28.

Sander Sagosen var ikke på toppnivå de første 50 minuttene av kampen, men trønderen skrudde virkelig på turboen i slutten av kampen. To susere sørget for 29-28 ledelse til Kiel, og Veszprem timeout.

Domagoj Duvnjak gjorde en livsviktig inngripen i forsvar på stillingen 29-29, og Kiel ball. Sagosen fikk omgangens siste mulighet, men Corrales plukket skuddet.

Uavgjort etter fulltid, og ekstraomganger i Lanxess Arena.

To direkte røde kort i ekstraomgangene

Lagene fulgte hverandre tett, og på stillingen 32-32 ble Kiels forsvarssjef Patrik Wiencek sett på tribunen med direkte rødt kort. Kentin Mahe satte det påfølgende straffekastet i mål for rødtrøyene.

Peter Nenandic satte omgangens siste mål, og Veszprem gikk til «mini-pause» med en tomåls-ledelse.

Etter pausen løftet Kiel seg nok en gang. Tyskerne scoret tre på rad, og plutselig ledet de 35-34.

Med et minutt igjen på klokka var stillingen blitt 35-35. Veszprem fikk to-minutters utvisning, og Kiel skulle avslutte kampen med èn mann mer. Sagosen fant Ekberg med en flott assist, og svensken økte ledelsen til 36-35.

Deretter var det Steffen Weinhold sin tur til å få to minutter hvile.

Men det hjalp lite. Det siste angrepet til Telekom Veszprem endte kun med direkte frikast.

Det forsøkte sendte Nenandic rett i ansiktet til Ekberg. Direkte rødt til Nenandic. Kiel kunne juble.

Sander Sagosen og THW Kiel er dermed klare for finale. Der venter Barcelona.