Foto: Sara Sanderød

HK Herulf Moss må på trenerjakt

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
3. februar 2021

Det er tett i toppen av 1.divisjons tabellen der bare seks poeng skiller de fem øverste lagene.

I andre enden av tabellen finner vi på niende plass med ni poeng HK Herulf Moss. De er et av lagene som rykket opp (igjen) nettopp i annerledesåret 2020. Nå kjemper de for overlevelse i 1.divisjon – etter suverent å ha vunnet sin 2.divisjons avdeling i fjor.

Hovedtrener Igor Koprivica sier til Moss Avis at «Det ble en litt annerledes feiring av opprykket. Alle trenere og spillere ble permittert fra mars til august. Ingen spillere valgte å slutte av lojalitet til klubben, de trente frivillig og uten godtgjørelse. Den lojaliteten er det fineste jeg har opplevd gjennom tiden min her, og gjorde at klubben ikke gikk ad undas. I tillegg har vi hatt fryktelig mye skader denne sesongen, men likevel har vi klart å karre til oss poeng. Vi har derfor fortsatt mulighet til å beholde plassen i 1. divisjon».

Det er ikke mer enn et par sesonger siden HK Herulf Moss knapt hadde nok spillere til å fylle laget. Med en stamme på sju spillere totalt på herrelaget, g18 og g16, måtte nytilsatte Igor Koprivica på jakt etter spillere til laget som den gang (også) var i 1.divisjon.

Det gikk det og, og etter en sesong i 2.divisjon var guttene tilbake på nest øverste nivå. Men etter inneværende sesong er det imidlertid ny trener det må «jaktes på». For «etter et krevende år med permitteringer, skader og økonomiske utfordringer i HK Herulf Moss, slutter Igor Koprivica som sportssjef og hovedtrener for A-laget».

Les her hva klubben skriver på sine sider.