Hjemmeseier i Nordstrand Arena etter (nok) en nervepirrende slutt – Norsk Topphåndball

Hjemmeseier i Nordstrand Arena etter (nok) en nervepirrende slutt

Bækkelaget – Haslum 27-25 (12-13)

Haslum «begynte med ballen» og Haslum fikk det første målet i kveldens kamp i Nadderud Arena. Og jammen fikk ikke Haslum kveldens første to-minutter også, den kom etter drøye fem minutters spill. Det ble som ventet jevnt mellom lagene, både utespillere og målvakter. Etter 20 minutters spill hadde begge målvaktene en redningsprosent på over 35. Og hjemmelaget hadde ledelsen med 9-8.

Ingen av lagene greide å spille seg til en større luke enn ett mål, og de byttet på å vere laget som lå foran. Med ledelse 10-11 la Haslum time-out kortet drøye 3 minutter før pause. Time-outen betalte seg i 10-12 scoringen etter en dobbelt-sjanse og det var to-måls ledelse for første gang i kampen. Den varte i nøyaktig 50 sekunder, for da reduserte Bækkelaget til 11-12. Begge lagene økte en gang hver før pause og de gikk i garderoben med 12-13 til bortelaget.

På den offisielle statistikken stod Haslums Trond Tjemsland med en redningsprosent på 40 tidlig i andre omgang. Listen med redninger var med på å holde Bækkelaget på avstand de første ti minuttene av omgangen, da utlignet de imidlertid til 16-16. Med en drøy halv-omgang igjen å spille og 18-17 ledelse til hjemmelaget la Haslum time-out kortet. Og guttene fikk klar beskjed om at «Sundal skal stoppes». Kampen var tilbake på «ett mål til meg og ett mål til deg» sporet og med ti minutter igjen av kampen stod det 20-20. Men det var før to kjappe Bækkelagsmål gav hjemmelaget 22-20 ledelse.

Haslum-benken var ikke helt fornøyd og tok time-out med knappe seks minutter igjen. De lå to mål bak og fikk (igjen) klar beskjed om hva som måtte rettes på. «Betalingen» kom i form av en straffe og redusering til 23-22. Nå gikk det litt varmt ute på banen og etter en utvisning til Bækkelaget utlignet Haslum til 23-23. Og Trond Tjemsland fortsatte å ta 100% sjansene fra Bækkelaget. For å gjøre dramatikken komplett, fikk Haslum en spiller utvist da det var tre minutter igjen av kampen. Bækkelagets målvakt Nikolai Wiig la på til 24-23, Haslum utlignet og Bækkelaget fikk en ny spiller utvist. Minuttet før full tid stod begge lag med 25 mål, før hjemmelaget med en mann mindre la på til 26-25.

16 sekunder før full tid la hjemme-benken time-out kortet. De var en spiller mindre i 11 sekunder og Haslum møtte mann mot mann. Christian Windt Ekeberg fikk æren av fastsette sluttresultatet til 27-25 med en scoring fire sekunder før slutt. Nok en Bækkelagskamp med thriller-avslutning.