Hjemmeseier i Malvikhallen søndag kveld – Norsk Topphåndball

Hjemmeseier i Malvikhallen søndag kveld

Vikhammer – OSI 32-29 (17-12)

Det var spilt tre minutter og det stod nesten dobbelt så mange mål som minutter til hjemmelaget, eller 5-2 for å være helt nøyaktig. Hjemmelaget virket å være hakket mer «på» enn gjestene de første minuttene av kampen. Og hjemmepublikummet fikk se at Vikhammer ledet både 6-3 og 7-3 før OSI reduserte til 7-4. Men så ble det noen minutters måltørke, nærmere fem, før Vikhammer gikk opp til 8-4. OSI fulgte opp med to kjappe scoringer og reduserte raskt til 8-6, og med god hjelp av flere praktredninger fra Karl-Henrik Steinkjær i OSI målet kunne de redusere nok en gang. Nå til 8-7 etter drøye 18 minutters spill. Hver gang Vikhammer spilte seg opp i ledelsen med to og tre mål, tettet OSI (nesten) luken igjen. Men bare nesten, for OSI kom seg likevel aldri helt opp i ryggen på hjemmelaget og lagene gikk til pause med 17-12 ledelse til Vikhammer.

OSI hadde brukt pausen godt og reduserte til 17-14 med to scoringer på to minutter. Eller tre mål på tre minutter om du vil, selv om det var en Vikhammer scoring mellom OSI sin nr 14 og 15. Det var fem hektiske minutter i starten av andre omgang, men Vikhammer ledet 20-16. Etter drøye 12 minutter var det igjen skikkelig kontakt mellom lagene da OSI reduserte til 22-21, før de utlignet bare minutter senere. Da la Vikhammer benken time-out kortet. Og plutselig var de igjen to mål foran.

Om OSI sin målvakt hadde flere stjernredninger i første omgang så var ikke Vikhammer sin Henrik Vikan Eidsvåg noe dårligere i andre omgang. Han holdt Vikhammer foran, og ti minutter før full tid stod det 25-24 til hjemmelaget. Da var det OSI som la time-out kortet og som utlignet til 25-25. Etter den utligningen var det som om Vikhammer satte inn ett ekstra gir, og de ledet både 29-26 og 31-28. Før kampen endte med 32-29 seier og to etterlengtede poeng til Vikhammer.