Foto: Sandnes HK

Historisk lokaloppgjør i Sandnes i søndagens 1.divisjons runde

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball

TIF Viking – Nøtterøy Håndball kl 16:00 i Haukelandshallen

Et hjemmelag på tredje plass etter fire kamper tar imot opprykks tippede Nøtterøy som ligger på femte plass etter tre kamper. Felles for de to så langt i sesongen er at begge har spilt mot Fold, forskjellen er at TIF Viking sendte Fold hjem med tap mens Fold tok med seg begge poengene hjem fra Nøtterøy.

Fjorårets møte i Haukelandshallen endte i syv-måls seier for hjemmelaget, hvordan det går søndag ser du i Haukelandshallen eller på HandballTV.com.

Vikhammer – Follo HK kl 16:00 i Malvikhallen

Serielederen Follo HK har etter tre kamper ikke avgitt poeng i årets 1.divisjon. Søndag tar de turen til Trøndelag for å kjempe for to nye poeng. Hjemmelaget har så langt spilt en kamp på hjemmebane og den endte med seier etter en imponerende sluttspurt.

Follo Media har snakket med begge trenerne og her kan du lese hva de sier før kampen. En kamp som du også kan se via Direktesport.no

Fold HK – HK Herulf Moss kl 18:00 i Rykkinhallen

Tabellnaboer i kamp om to nye poeng. Hjemmelaget har spilt tre kamper, har tre poeng og ligger på plassen bak søndagens motstander. Som er et lag med fem kamper, fire poeng og klar for å kjempe om ytterligere poeng i årets 1.divisjon.

Dette blir et møte mellom laget som i fjor spilte REMA 1000-liga mot laget som kom fra 2.divisjon før denne sesongen. Spennende blir det uansett, og kampen ser du både i Rykkinhallen og på HandballTV.com

Sandnes – Stavanger kl 18:00 i Sandneshallen

Lokaloppgjør på Sør-Vestlandet. Og som alle lokaloppgjør er det mer enn bare poengene som står på spill. Vi har sakset fra hjemmelagets FB-side hva de sier før kampen

Helgens kamp blir et ordentlig og historisk lokaloppgjør. Det er nemlig første gang Sandnes og SIF møtes i 1.divisjon.

SIF er nyopprykket etter å ha valset seg gjennom 2.divisjonen i fjor. De har fått en fin start på sesongen med 2 tette seire mot de andre opprykkslagene OSI og Vikhammer og et tap mot Charlottenlund. De spiller tett og tøft i forsvar og veldig disiplinert i angrep der mye dreier seg om Jonas Jensen.

Vi kommer fra et noe tøft tap borte mot Herulf der vi ikke spilte noen god kamp, men likevel hadde muligheter til å stikke av med seieren eller et poeng. Vi bar nok preg av alvoret og altfor mange skudd bom i første og tekniske feil og unødvendige utvisninger ødela for et bedre resultat. På toppen av alt dro vi hjem med begge strekspillere skadet med kraftig overtråkk. Simen blir mest sannsynlig ikke klar til helgens kamp, mens Ari ser ut til å rekke det.

Vi lærer av våre feil og tar med oss det som var bra, rister av oss dette tapet og reiser oss i løpet av uken!

Vi gleder oss veldig til helgens kamp og spesielt til å møte et par av våre gamle spillere, Fredrik Aksland og Magnus Edholm!

Kampen ser du også via Direktesport.no