Norsk jubel i EM på hjemmebane, i 2025 kan vi oppleve VM-jubel her hjemme Foto: Paul Fekjær

Historisk bronsemedalje til Håndballguttene

Jakten på EM-medaljen

Dette var en kamp mellom to lag som møtte hverandre for bare tre dager siden, eller nesten (for å si det slik). Begge lag sparte nemlig flere av de beste spillerne sine i forrige møte da begge to allerede var klare for semifinalen.

Slovenia startet med et «slags frimerke» på Sander Sagosen uten at det gjorde så alt for mye for det norske angrepet.  I tillegg var det gode målvakter hos begge lag som gjorde sitt til at det ikke stod mer enn 3-3 etter de første ti minuttene av kampen.

Slovenia stanget og stanget i det norske forsvaret, og etter tyve minutter hadde bare fem baller kommet bak Torbjørn Bergerud. Norge ledet da 7-5 og Slovenia tok kampen første time-out.

Video-dømming måtte til for å avgjøre om Norge gikk opp til 9-6 eller ikke. Det ble ikke ….

Men det var derimot ingen tvil i neste angrep da Magnus Jøndal satte inn 9-6 drøye seks minutter før pause.

Lagene gikk til pause med 12-9 ledelse til Norge, og vel vitende om at de har tidenes EM-toppscorer på laget; Sander Sagosen.

Det var to slitne lag, men både ønsket og viljen til å vinne var tilstede og vel så det hos begge lagene. I starten av andre omgang virket det som om Norge ville hakket mer. Torbjørn Bergerud reddet det som kom hans vei og i andre enden økte guttene til 15-9 før fire minutter var gått.

Først etter åtte minutter fikk Slovenia sin første nettkjenning i andre omgang. På straffe. Da hadde Norge to mann utvist, men slapp unna den perioden med to mål imot, inkl straffen.

Utover i omgangen ble det klart at Norge hadde mest krefter igjen og da Slovenia tok time-out med åtte minutter igjen var den norske ledelsen økt til 23-16. Slovenia prøvde «det meste» av forsvarsformasjoner, men i dag nyttet det ikke.  De siste minuttene av kampen var Norge sine, og oppgjøret endte med utklassingssifrene 28-20 og herrenes første EM-medalje.

For ett mesterskap det har vært. Gratulerer med bronsen.

PS: Magnus Jøndal ble kåret til kampens beste spiller