Foto: John Vint

Henrikke Kjølholdt tilbake i toppslag etter koronautbruddet i oktober

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
8. januar 2021


Etter Tertnes sine europacupkamper i Romania i begynnelsen av oktober, ble Henrikke Kjølholdt (19) og flere lagvenninner koronasmittet og satt i isolasjon i 14 dager.  Det satte henne naturlig nok tilbake.  Etter en god treningsperiode i jula føler Henrikke at hun endelig er i toppslag igjen. 

Og det fikk Byåsen merke i årets første seriekamp på onsdag.

Henrikke scoret 7 ganger på 9 forsøk og ble kåret til banens beste spiller.

– Det er alltid gøy å få det til å få vist hva man kan, smiler Henrikke etter den opplevelsen.  – Og så satser jeg på at jeg kan fortsette å gjøre det utover i sesongen. 

Foto: John Vint


– Heldigvis fikk vi denne perioden i jula nå hvor jeg fikk mulighet til å trene meg opp igjen.  Da vi kom tilbake etter karantenen, måtte vi starte rolig og så var det mange kamper, så vi hadde ikke mulighet til å ha så mye fokus på selve treningen.  Jeg fikk også en overtråkk i siste kamp før mesterskapspausen, så det var først nå i jula jeg kunne trene annet enn håndball og komme i fysisk form igjen. 

– Vi har hatt mange gode økter håndballmessig i denne pausen.  Vi har spilt mange internkamper og hatt veldig gode håndballøkter.  Det er nok en av årsakene til at vi spilte en så bra kamp mot Byåsen på onsdag.  Jeg føler vi fremstod bedre der enn hvordan vi avsluttet høstsesongen, forteller balltalentet. 


Lærte mye av Tina

Henriette Kjølholdt er født i 2001 og var en del av det fantastiske 01-laget til Fyllingen hvor mange fra det laget nå spiller i REMA 1000-ligaen.  Martine Hellesø Knutsen og Thea Skarstein-Storeng spilte sammen med Henrikke i Fyllingen og de er også lagvenninner i Tertnes.

Tertnes og Fyllingen har et samarbeid og Henrikke trente 2-3 ganger med Tertnes samtidig som hun spilte for Fyllingen i 2. divisjon. 

– Det var selvfølgelig mye større og bedre motstand når jeg går fra å spille i 2. divisjon til REMA 1000-ligaen.  Jeg hadde trent ganske mye med Tertnes før jeg skrev under, så det var egentlig kamp som var den største forskjellen.  Det var gøy å prøve seg på det øverste nivået – det var mye gøyere enn å spille bra i 2. divisjon. 

– I fjor var jeg andrevalg bak Tina Abdulla på høyrekanten, så det var egentlig bare å gjøre det beste ut av muligheten når du fikk spille.  Jeg hadde veldig godt av å stå bak Tina, det satte jeg veldig pris på, det å ha en på samme posisjon som kunne lære meg nye ting. 

Foto: John Vint


Ble førstevalg

I sommer forsvant Tina Abdulla til tysk håndball og Henriette stod igjen som førstevalg i alder av 19 år.  Følte hun på presset?

– Jeg tenker ikke så mye på forventninger og det rundt, jeg ønsker å gjøre det beste ut av det og tenke mest på min egen utvikling, sier 19-åringen.

– Jeg visste jeg ville få enda mer kamptrening og enda flere muligheter til å komme meg i situasjoner jeg ikke kommer i på trening.  Det er helt annerledes å spille kamp enn å trene, så jeg føler at det har vært positivt for min del. 


Tør å bruke det hun har trent på

– Jeg ser at jeg utvikler meg, men det svinger fortsatt.  Men totalt sett har jeg blitt bedre og har flere skuddvarianter som jeg kan velge mellom i kamp. Og det at jeg tør å bruke det jeg har trent på i kamp, der synes jeg at jeg har blitt mye bedre, smiler hun.


Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Challenge-TettPa-web-1024x572.png