Foto: Arild Hagen

Henriette Jack Larsen – endelig en kneskade som ikke var alvorlig

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
23. september 2020

Under oppkjøringen og i sesonginnledningen har dessverre en rekke spillere opplevd å få røket korsbånd og menisk, alvorlige kneskader som holder de borte fra håndball i minst 12 måneder.

Da Fjellhammers playmaker Henriette Jack Larsen (18) gikk ned for telling i treningskamp mot Aker 18. august, fryktet man nok en alvorlig skade.  Heldigvis var det for en gangs skyld ikke en langvarig skade og Henriette styrte spillet igjen for Fjellhammer i kampen mot Reistad 17. september.

– I starten av andre omgang i treningskampen mot Aker så skadet jeg kneet mitt. Kneet gikk innover og jeg tenkte med engang at her er det noe som ikke stemmer. Jeg ble veldig redd og stresset.

– Det eneste jeg tenkte på var hvor lenge jeg kom til å bli ute. Dagen etter dro jeg og sjekket kneet og fikk jeg vite at jeg hadde en strekk og en rift på sidebåndet i venstre kne. Da jeg fikk høre dette ble jeg veldig lettet. Jeg var utrolig heldig, sier hun.

– Jeg var uten full håndballtrening i litt over 3 uker, men trente styrke for fullt i hele den perioden. Jeg holdt litt igjen på håndballen og stod på en side og jobbet med individuell teknikk og etter hvert større bevegelser samt hoppskudd og finter.

– Jeg føler ikke at jeg har blitt satt noe tilbake. Jeg har trent godt selv om jeg har vært skadet, og har ikke gått glipp av noe, konstaterer Henriette.

Foto: Arild Hagen


Nervøs før første kamp

– Kampen mot Reistad var min første kamp etter skaden. Jeg merket at jeg var veldig nervøs, men det gikk veldig bra. Det var kjempegøy å spille igjen. Vi spiller en veldig bra forsvarskamp der vi står tett og snakker bra med hverandre.

– Fremover blir det litt hakkete, men utover i kampen gjør vi det vi er gode på og rykker i fra. Det var utrolig deilig å ta med seg 2 poeng i vår første hjemmekamp. Vi gjorde en god kamp og er veldig fornøyde med innsatsen.


Alltid spilt i Fjellhammer

Henriette Jack Larsen har spilt hele sitt liv i Fjellhammer.  Hun begynte på Håndballskolen i Fjellhammer da hun var 5 år gammel og har allerede elleve sesonger bak seg i grønn drakt, i en alder av 18 år.

– Dette blir min andre sesong på A – laget. Jeg debuterte da jeg var 16 år. Det var utrolig spennende og gøy.  Jeg trives veldig godt i Fjellhammer fordi det er et veldig bra miljø i gruppen. Vi har treningsvilje og jobber hardt hele tiden. Vi er en ny gruppe med mange nye spillere, det blir spennende å se hva denne sesongen bringer, forteller hun.

– I år har vi et helt nytt lag. Vi er blitt godt samspilt og vi er et løpssterkt lag. Vi forventer å ligge der vi endte opp i sesongen i fjor på tabellen. Vi tar en kamp om gangen og jobber med å få 2 poeng med hjem.

– For min del blir det viktig denne sesongen at jeg jobber med meg selv. Jeg er en ung spiller og føler allerede at jeg har fått en god plass i laget. Jeg forventer å bli en nøkkelspiller i laget, og en spiller som blir sentral.

Foto: Arild Hagen


På landslagssamling

Henriette er også en del av landslagsmiljøet og er tatt ut på samling med Ungdomslandslaget med spillere født 2002/2003 som har samling på Gardermoen fra 28. september til 4. oktober.

– Det blir veldig gøy å være med på LK02-samling igjen, smiler hun. – Det er lenge siden sist, så er glad for at jeg får denne muligheten. Det å bli tatt ut til samling øker selvfølgelig selvtilliten og jeg får en veldig god følelse inni meg.

– Målet med håndballen er å se hvor god jeg kan bli. Jeg har en drøm og håper å få oppleve å spille i REMA 1000-ligaen. Håper også jeg fortsetter å bli tatt med på samlinger, avslutter Henriette.Episode 5 av TettPå Håndball er ute nå!

TettPå episode 5

Her kan du se dagens utgave av TettPå fra kl 2030

Posted by Norsk Topphåndball – www.topphandball.no on Tuesday, 22 September 2020