Foto: John Vint

Henny Reistad: – Vi har høye ambisjoner i Champions League

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
21. januar 2022

Henny Reistad vant Champions League med Vipers i 2021.  Nå er hun på vei til noe stort også med sin nye klubb Team Esbjerg.  Laget leder sin pulje i gruppespillet og har prestert bedre i Europa enn i Danmark, hvor de foreløpig ligger på tredjeplass.

Henny har scoret 42 ganger i Champions League og 74 ganger i Bambusa Kvindeligaen og har funnet seg godt til rette i Esbjerg, hvor hun er lagvenninne med Kristine Breistøl, Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad, Marit Røsberg Jacobsen og Sanna Solberg-Isaksen. 

Foto: Jon Forberg


– Jeg synes det har vært fint å komme til Danmark, forteller Henny Reistad (22).  – Jeg har kommet fint inn med jentene og synes også at prestasjonene har vært gode etter en rufsete start.  Nå får vi ut det vi kan forvente av oss som lag når vi har så mange gode spillere. 

– Det er spennende at det er mange gode lag i Bambusa Kvindeligaen.  Når vi tillegg får spille Champions League og gjør det så godt som vi gjør det synes jeg dette er et fint sted å være. 

– Det tok litt tid å få meg inn i laget, men jeg har god dialog med spillerne og jeg liker godt den rollen her og vil gjerne bygge videre på det med å ta mye ansvar og utvikle meg i spillet. 


Team Esbjerg åpnet sesongen med tap både mot Viborg og Odense.  Etter det har det gått på skinner og Henny & co har vunnet alle kampene, inkludert returoppgjøret mot Odense.  Esbjerg ligger for øyeblikket på tredjeplass i Bambusa Kvindeligaen, bak nettopp Viborg og Odense.

I Champions League har Esbjerg vist imponerende spill og leder sin pulje i gruppespillet og har så langt prestert 7 seire, 1 uavgjort og 1 tap.

– Vi har vunnet mange tøffe, jevne og spennende kamper i Champions League, som betyr mye og viser hvorfor vi har en god posisjon og er på toppen av tabellen nå.  Vi skal fortsette å gjøre alt vi kan for å vinne resten av kampene, som vi også har gode muligheter til å gjøre, så vi kan beholde den gode posisjonen i Champions League. 

– Minus de to kampene i starten på sesongen i den danske ligaen, så har vi hatt en utrolig god sesong.  Vi skulle gjerne hatt noen ekstra poeng i ligaen og vi prøver i hvert fall å ta den andreplassen i ligaen i Danmark.  Vi er ganske nær der vi skal være, og selvfølgelig, førsteplass begge steder hadde vært fantastisk.  Men det vi har prestert dette første halvåret skal vi være fornøyde med.  Det er gøy at vi har lykkes sånn i den første halvdelen av sesongen, smiler Henny.

Foto: Jon Forberg


Målsetting fremover?

– Hvis vi klarer å beholde den posisjonen vi har i gruppa, noe jeg mener vi har store muligheter til, så har vi mål om å nå Final 4 i Champions League. 

– Vi spiller Final 4 i Santander Cup her i Danmark i februar, det hadde vært morsomt å vinne på hjemmebane.  Og så er det et sluttspill som betyr ekstremt mye her i Danmark.  Vi har gode muligheter til å vinne det også.  Det blir utrolig tøft, men vi har slått Odense nå på nyåret, så vi har et godt lag som kan vinne når vi er på vårt beste.  Så vi skal ha ambisjoner om å vinne i sluttspillet også, oppsummerer Henny. 


Etter suksessen i VM i Spania før jul, har nå Henny Reistad opplevd å få gull i EM, bronse i OL og gull i VM.  Hun storspilte i finalen mot Frankrike, som endte med seier 29-22 til Norge.  Henny havnet på mesterskapets All Star Team.

– Basert på det som skjedde i finalen, var det en stor prestasjon å vinne, for det så ikke sånn ut ganske lenge.  Men jeg synes at vi fant mer tilbake til oss selv til andre omgang enn det vi hadde spilt i første omgang.  Jeg er veldig glad for at vi fikk ut det vi hadde i den kampen, det hadde vært kjedelig å spille finale uten å prestere det vi hadde inne som lag. 

Foto: John Vint


– Det var selvfølgelig stort å komme på All Star Team og det betyr mye at prestasjonen blir anerkjent.   Men jeg synes at alt i alt i summen av det jeg presterte i alle kampene, har jeg følt at jeg har klart bedre prestasjoner over lengre tid tidligere, sier hun selvkritisk. 

– I flere av kampene hadde jeg litt mange tekniske feil og i noen av kampene følte jeg at jeg ikke fikk ut mitt potensial.  Men vi er glade for at i de kampene jeg gjør det, så blir det avgjørende.  Det er kanskje det som spiller en rolle også.  Jeg prøver alltid å spille best mulig hele tiden, men som sagt følte jeg ikke at jeg i alle kampene fikk ut hele mitt potensial.  


Si litt om tilliten du opplever på landslaget

– Det er litt annerledes enn hva jeg har i klubb. Jeg er selvfølgelig glad for å få mye spilletid på landslaget, for det er mange som spiller 60 minutter i klubb som ikke spiller i nærheten av det jeg spiller på landslaget.  Så jeg synes jo at det er deilig å ha den tilliten at når jeg kommer utpå får jeg mulighet til å bli lenge hvis jeg lykkes.  Og så er det opp til Thorir hvem som starter kampen, og så er det mest avgjørende hvem som avslutter kampen.  Men det er litt annerledes enn hva jeg opplever i klubb, men sånn er det gjerne på landslaget.  Det er sjelden man har de samme rollene, sier Henny Reistad avslutningsvis.