Foto: Jan Skaregrøm

Henny Reistad: – Vi er alle motivert til å jobbe for å gjøre oss fortjent til spilletid

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
23. august 2020

Henny Reistad (21) er kåret til verdens beste unge playmaker og går nå inn i sin tredje sesong i Vipers Kristiansand.  Årets utgave av Vipers er tidenes beste og Henny trives med å være en del av et så godt lag.

– Jeg synes det er kjempegøy å være Vipersspiller.  Vi har store ambisjoner, både trenerne, spillerne og hele klubben, sier hun. 

– Man merker hva alle spillerne her har lyst til å legge ned av innsats for å nå det nivået vi har satt oss som mål og det er gøy at det blir et sånt felleskap rundt det – som vi jobber mot, de ambisjonene vi har, det er veldig gøy å være med på det.  Jeg føler at vi kommer nærmere for hver dag.


Gode treningsøkter

Forrige sesong var Vipers skadeutsatt og hadde få spillere tilgjengelig til trening og kamp.  Foran denne sesongen har 5 nye spillere blitt hentet inn samtidig som flesteparten av de som gikk skadet i fjor nå melder seg til tjeneste igjen.  Henny er fornøyd med at klubben denne sesongen har flere spillere i stallen.

– Det er deilig å kjenne på at vi har en god bredde i laget igjen, som det var i min første sesong i Vipers.  Noen av spillerne har fortsatt ting de skal rydde opp i og bruker oppkjøringen nå til å bli helt friske og komme tilbake.  Men det ser absolutt veldig bra og det er veldig deilig å være på trening når vi er så mange, så får vi litt spilletrening også, smiler hun. 

– Når vi er så mange så er kvaliteten på øktene veldig bra, da får vi spilt mot hverandre og matchingen blir veldig bra.  Kvaliteten blir bedre jo flere vi er.


Trippel dekning

Vipers har lært av forrige sesongs skademareritt og råder nå over en stall som har trippeldekning på alle plasser.  Det betyr større konkurranse om spilletid.  Hvordan responderer spillerne på det?

– Foreløpig tar alle den utfordringen bra, forteller Henny.  – Man vet hvilket utgangspunkt man går inn i.  Vi er mange som må gjøre oss fortjent til spilletid, men jeg tror at alle er klar over hvilken situasjon de selv står i og da er man motivert til å jobbe og gjøre seg fortjent til den spilletiden man får. 


Er det mer innsats når det er konkurranse? 

– Det er kanskje lett å slappe av litt når man er den eneste på posisjonen sin.  Men uansett hos oss, med den utviklingskulturen vi har, så har alle lyst til å forbedre seg uansett, understreker hun.  – Jeg tror det ikke hadde vært noe problem om det ikke hadde vært like mye konkurranse som det er nå. 

– Om det skulle vise seg at det ikke blir spill i Champions League blir det nok en tøffere situasjon, det skal jeg ikke legge skjul på.  Det betyr at det blir færre kamper å fordele spilletiden på. Men det får vi ta litt som det kommer. Det blir isåfall flere internkamper så man får litt belasting der også, men det blir nok en tøffere situasjon om det ikke blir CL.


Ytterligere steg

Henny er fortsatt ivrig etter å utvikle seg ytterligere som håndballspiller og synes det er morsomt å gå på trening hver dag og øve på og utvikle nye ting i spillet som kan gjøre henne enda bedre.

– Det er alltid ting man kan bli bedre på.  Om det ikke blir så mange kamper så får vi mulighet til å trene mye og vil kunne få flere repetisjoner og få øvd mer på trening og bruke det til en fordel.  Jeg synes det er gøy å være på trening og ha flere ting å utvikle seg på. 

– Jeg har lyst til å utvikle skuddet mitt så jeg kan bruke det mer bakfra, så jeg blir en trussel både i nærspillet og fra distanse.  Og så blir det å øve på å få overblikket, det jobber jeg med. 

Foto: Jan Skaregrøm


Mye oppmerksomhet fra media

Henny Reistad er et ettertraktet intervjuobjekt og opplever i perioder mye pågang fra media.  Kan det bli for mye?

– Nei, jeg føler egentlig ikke det, sier hun.  – Det er selvfølgelig perioder hvor det er mer pågang, og så er det i andre perioder det blir mindre.  Da klarer jeg å finne den balansen så det ikke blir stressende. Så er det sånn at jeg ikke skal tenke på det som stress heller, så det blir lettere å gjennomføre og håndtere intervjuene på best mulig måte. 

– Jeg føler jeg mestrer dette bedre nå enn for to sesonger siden da jeg kom til Vipers.  Men jeg kan absolutt bli stresset i ulike mediasituasjoner fortsatt.  Men det er flere ting nå jeg føler jeg mestrer bedre enn for to år siden, det at jeg har vært gjennom ulike ting flere ganger gjør at det blir enklere å håndtere det neste gang.  Så det er litt det.  Men jeg vet ikke hvor godt jeg håndterer det egentlig, men det å ha vært igjennom det før gjør det lettere å ta stilling til. 


Champions League

Det er to år siden Vipers gjorde den fantastiske kampen mot Metz i bronsefinalen i Final 4 og ble nummer 3.  Henny håper det blir mulig å spille Champions League også denne sesongen da hun føler at årets utgave av Vipers kan hevde seg godt i turneringen.

– Jeg håper at vi skal få sjansen til å vise potensiale vårt i år, jeg tror at det kan bli veldig bra.  Jeg føler at vi har et enda bedre lag nå enn for to år siden da vi kom på tredjeplass.  Da var det mye som klaffet og det er mye som må klaffe nå også for at vi skal klare å ta oss til Final 4.  Men jeg synes absolutt at vi skal se frem mot det.

– Nå er det lagt en plan for gjennomføring av CL.  Vi kan bare vente å se hva som skjer.  Jeg ønsker ikke at det arrangeres om det fører til fare for smittespredning.  Men den mest fornuftige avgjørelsen blir nok tatt uansett, avslutter hun.