Foto: Stig Nordaas

Helgen i 1.divisjon

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
20. november 2020

21.november 2020

Fold HK – Sandnes i Rykkinhallen kl 15:00

Det er tett program for hjemmelaget denne uken, og allerede lørdag ettermiddag tar Fold HK imot Sandens hjemme i Rykkinhallen.

Fold spilte borte mot Vikhammer onsdag denne uken i en kamp der Fold virkelig måtte slite for poengene. Sandnes var i Kristiansand 15.november og måtte reise tomhendt hjem.

Med seieren over Vikhammer klatret Fold opp på tredjeplassen mens Sandnes ligger på den utsatte åttende plassen. Det imidlertid bare tre poeng opp til Falk Horten på femte plass.

Følg med på Fold sine sider for streaming av kampen

22.november 2020

TIF Viking – Vikhammer HK i Haukelandshallen kl 16:00

Sist de to lagene møttes i Haukelandshallen var i åttendedels-finalen i NM for herrer i slutten av september. I den kampen gikk det meste TIF Viking sin vei, så også avansementet til kvartfinalen.

Søndag er det imidlertid 1.divisjon som gjelder og TIF Viking som jakter opprykk kommer til kampen med seier over OSI forrige helg. En kamp der det var 50/50 for hvem som ville dra i land seieren helt til det gjenstod drøye to minutter å spille – da viste TIF Viking seg som det sterkeste laget og fikk med begge poengene hjem til Bergen.

I likhet med flere av de andre lagene har Vikhammer et tett program denne uken og kommer fra onsdagskamp mot Fold HK hjemme i Malvikhallen. Den ente med Vikhammer tap, men det var bare så vidt …

Kampen ser du også på HandballTV.com

Falk Horten – OSI i Lystlunden Arena kl 16:00

Hjemmelaget spilte onsdag mot Charlottenlund, mens OSI har kunnet «hvile seg i form» etter et tett oppgjør mot TIF Viking forrige helg.

Falk Horten tok en klar seier over Charlottenlund onsdag kveld og ligger bare ett poeng fra den siste kvalifiseringsplassen (for opprykk). OSI jakter fremdeles sine første poeng og har alt å spille for, og ser vi på kampen de spilte mot TIF Viking så har OSI alle muligheter.

Kampen kan du se på Handballtv.com

Nøtterøy – Charlottenlund i Nøtterøyhallen kl 17:00

Sist de to lagene møttes hos Nøtterøy var sesongen 2019/20. Den gang endte oppgjøret med firemåls seier til hjemmelaget. Nøtterøy ligger på fjerde plass med 12 poeng mens gjestene har åtte poeng på niendeplass.

Charlottenlund har tatt to av sine seierer på bortebane, mens Nøtterøy så langt kun har avgitt poeng i en av sine hjemmekamper. Charlottenlund kommer til Tønsberg med en onsdagskamp i beina mens hjemmelaget har «hvilt» seg siden forrige søndag.

Begge lagene «drar på» hvert sitt tap inn i denne kamphelgen. Nøtterøy fikk bank av tabelltopp Follo, mens Charlottenlund ikke fikk det helt til å stemme i sin kamp mot Falk Horten.

Søndagens kampen ser du også på Direktesport.no

Stavanger – Kristiansand i Stavanger Idrettshall kl 18:00

Til tross for en avstand på omtrent 24 mil blir dette «nesten for et lokaloppgjør» å regne. Stavanger var/er nye av året i 1.divisjon og har så langt hatt en omtrent 50-50 sesong. Med fire seirer, en uavgjort og fire tap. Statistikken viser også at tre av de fire seierne har kommet på bortebane. Kristiansand ligger på andre plass og vil med seier overta tabelltoppen.

Stavanger spilte 30-30 mot HK Herulf Moss i onsdagskampen – en kamp som utviklet seg til å bli en thriller der Herulf ledet til det var igjen knappe seks minutter og det endte med poengdeling. Gjestene hadde besøk av Sandnes forrige helg og gikk seirende ut av det oppgjøret med sifrene 37-26. Kristiansand har ennå ikke avgitt poeng på hjemmebane, følg med på HandballTV.com søndag kveld for å se hvordan det går.