© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Hegh Arntzen: – Det er nytt og annerledes, men det er det jeg ønsket å teste ut med å prøve utlandet

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
13. oktober 2021

Etter overgangen fra Byåsen i 2017 spilte Emilie Hegh Arntzen (27) fire sesonger i Kristiansand og fikk den best mulige avslutningen på sitt Vipersopphold med seieren i Final4 i mai.  I sommer flyttet Emilie til Romania og får nå nye opplevelser med CSM Bucuresti.   

– Jeg har det veldig bra i Romania, forteller Emilie Hegh Arntzen.  – Jeg trives kjempegodt med både de på og rundt laget.  Man får en ny giv og motivasjon når man bytter lag.  Det er alltid spennende, nytt og annerledes, men det var på en måte det jeg ville med å prøve utlandet. 

– Det er forskjeller i hverdagen fra hva jeg er vant med i Norge, men jeg synes jeg takler det ganske bra. Men jeg føler likevel at det er håndball vi spiller og vi drar frem og tilbake på trening i en håndballhall og et treningssenter og lager mat og spiser, sover og reiser.  Så det er mye som er likt.  Men selvfølgelig har man annerledes måter å se ting på og spiller litt annerledes, det er selvfølgelig veldig gøy å oppleve, smiler hun. 

© FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES


Hvordan er treningene?

– Treningene er bra med trøkk.  Vi kom litt sent i gang på grunn av OL og forberedelsene til sesongen startet senere enn i en vanlig sesong og det bar preg av at vi trenger tid på å bli kjent med nye medspillere.  Det synes jeg også kommer seg.  Ellers er det mye som er likt, så det er det å bli kjent med lagvenninnene som er viktig nå i starten.

I årets utgave av CSM Bucuresti er det spillere fra Romania, Spania, Kroatia, Montenegro, Nederland, Frankrike, Norge og Danmark.  Emilie har norske lagvenninner i Malin Aune og Marie Davidsen. 

– Ja, det er det er mange nasjonaliteter og alt på trening og møter og når vi er samlet i fellesskap går på engelsk.  Og selvfølgelig så prater de fra samme nasjon i sammen på sitt språk. 

– Det går greit for meg, det var en liten overgang i begynnelsen der jeg plutselig skulle snakke engelsk og bli utfordret på ordforråd.  Men nå synes jeg egentlig det går ganske fint. 

– Man blir språkforvirret, jeg hadde ikke trodd jeg skulle bli det så fort.  Når jeg snakker med Marie og Malin, så kan jeg svare de på engelsk.  Vi bytter om ord i starten på setninger, det er nesten litt flaut, men så fort skjedde det, humrer hun.  – Men det er deilig å ha noen norske lagvenninner så man kan prate uten å måtte tenke. 

Emilie Hegh Arntzen. Foto: Svein André Svendsen.


I forrige uke spilte kvinnelandslaget to kamper mot Slovenia i EHF Euro Cup.  I torsdagens 29-17 seier i Nadderud Arena scoret Emilie Hegh Arntzen 4 ganger og satte pris på å være tilbake blant Thorirs utvalgte. 

– Det var veldig artig å spille kamp foran en fullsatt arena i Norge igjen.  Og så var det var veldig gøy å være tilbake igjen sammen med jentene.  Etter at jeg ikke kom med til OL, er jeg litt roligere rundt det med å være på landslaget, forteller Emilie.  – Jeg synes det er veldig moro og får jeg være med så er det kjempegøy og får jeg ikke være med, så har jeg lært meg å takle det også. 

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES


Emilie håper å nå langt i Champions League-turneringen også denne sesongen og hun har bidratt godt i målprotokollen for CSM Bucuresti med 17 scoringer på de tre første kampene.  De har endt med tap mot Esbjerg (21-22) og Rostov-Don (27-30), mens det ble 36-31 seier over Podravka.  I kampen mot Rostov-Don ble Emilie toppscorer med 8 mål.

– Det er tøffe kamper hele tiden, både i den rumenske ligaen og i Champions League som krever mye av oss og vi må være på.  Vi var t litt uheldige i starten. 

– Det var jevnt mot Esbjerg og det kunne vippet begge veier, mot Rostov-Don var vi ikke på, selv om resultatet ikke ble så verst til slutt.  Det var deilig med en seier mot Podravka, og nå håper jeg vi virkelig skal bite fra oss i kampene fremover og vinne de neste kampene i Champions League.   

– Vi har ikke snakket så mye om målsetting i Champions League.  Målet er å vinne ligaen i Romania, den er viktig her. Og så har man lyst til å komme så langt som overhodet mulig i CL.  Det blir delmål hele veien der, sier hun. 

– Først ønsker vi å ta oss til åttendelsfinalen og så vil man alltid vinne alle kamper.  Selv om jeg står ikke her og sier at målsettingen er å vinne Champions League.  Vi tar de innledende kampene først og så ser vi hvordan muligheter vi har.


Er du fornøyd med tilværelsen din?

– Ja, jeg er veldig glad for at jeg tok det valget her, det føles veldig riktig, smiler Emilie.  – Det er en litt ny hverdag hvor man føler mer at man er på jobb og så går man hjem og så sees man dagen etterpå på en måte.  Men det var det her jeg hadde lyst til å teste ut og jeg trives veldig godt.  Det kjennes bra, sier 27-åringen avslutningsvis.