Foto: Jon Forberg

Hege Løken: – Vi hadde forventninger om en bedre plassering

Av: Trond Sørøy / NTH

20. mars 2020


Molde er mellomfornøyd med femteplassen i REMA 1000-ligaen.  Med mange nye spillere i stallen brukte laget høsten til å bli samspilt og presterte en god vårsesong med seire over blant andre Byåsen og Tertnes.  Målet var medalje og med en litt bedre høstsesong kunne tredjeplassen vært innen rekkevidde.


Høyrekant Hege Løken (26) kom til Molde fra Larvik i sommer og har prestert på et høyt nivå hele sesongen.  106 mål har hun scoret totalt i serie og NM og Hege har jevnlig frekventert på samlinger med rekruttlandslaget.

Foto: Jon Forberg

 

– Vi gjorde det bedre i år enn Molde gjorde i fjor, men det var også forventet.  Vi hadde så klart både et håp om og forventninger om at vi skulle gjøre det enda bedre enn vi gjorde.  Når man ser i ettertid så var vi ikke mange poeng unna en tredjeplass.  Da går tankene til de kampene hvor vi mistet poengene som kanskje hadde gjort at vi hadde tatt steget opp.  Med et helt nytt lag så var vi tryggere på hverandre etter jul.  De prestasjonene vi gjorde i andre halvdel av sesongen var veldig positive, forteller Hege Løken. 


– Vi er mange individuelt gode spillere og vi klarte utover i sesongen å utnytte både individuell styrke samtidig som vi hadde et bedre samspill.  Vi visste mer hvor vi hadde hverandre og var blitt kjent med hverandre både på og utenfor banen.  Det viser seg gang på gang at det tar litt tid å sette i sammen et nytt lag. 

– Vi lyktes veldig godt med 5:1 i forsvar etter jul.  På angrepsbiten har vi hatt samme taktikk hele sesongen, men vi klarte å gjennomføre det bedre.  Vi var tryggere i systemene og opptrådte enda mer disiplinerte – da kan man vinne jevne kamper, sier hun.

Foto: Jon Forberg


Trives

– Jeg liker meg veldig godt i Molde, det er en fin gjeng å trene med. Jeg føler at jeg har hatt det kjekt med håndballen i år og det føler jeg at jeg har vist på prestasjonene også.  Jeg har veldig sansen for Helle Thomsen som trener og har fått god både sportslig og personlig kontakt, hun er en utrolig fin trener, skryter Hege.  – Det var på grunn av henne jeg kom til Molde, så jeg angrer ikke på at jeg dro hit. 


Tor Odvar Moen ny trener

– Jeg har hatt Tor Odvar to år i Larvik, og har veldig sansen for han også.  Jeg har spilt ti år i eliteserien og har snart hatt ti forskjellige trenere, men det er sånn gamet er.  Tor Odvar er kjempedyktig.  Vi har alle lyst til å prestere enda ett hakk høyere på tabellen neste sesong.  Det skal ikke være noen mindre sjanse for det med Tor Odvar som trener.  Når vi ser hvor nær vi var medalje i år så blir man ikke mindre sulten på det til neste år, avslutter Hege Løken optimistisk.