Foto: REMA 1000

Havregrøt med vanilje

Tekst: Ingvill Måkestad Bovim
20. mai 2021

Havregrøt er en genial start på dagen. Da får du i deg fullkorn og energi som varer. Denne varianten har jeg laget til flere landslag, inkludert håndballlandsalget, og klubber som jeg har vært på tur med.

Jeg får alltid spørsmål om hva som gjør den så god. Svaret er vaniljesukker, og at jeg lar grøten koke lenge. Jo lengre jo bedre, bare tilfør mer væske for riktig konsistens.

(1 porsjon)
Du trenger:

  • 1,5 dl Kolonihagen havregryn
  • 3 dl TINE lettmelk
  • 1 ts vaniljesukker
  • Litt salt


Slik gjør du:

1. Kok opp havregryn, melk, vaniljesukker og salt i en kjele og senk temperaturen. Rør og la grøten småkoke, gjerne i 10 minutter (den blir bedre jo lengre den koker, spør du meg). Tilsett litt mer melk om du ønsker.

2.Til toppingen er det bare å bruke frukt og bær etter eget ønske.
Tilsett gjerne nøttesmør for ekstra digg smak og energi.