Havnet bakpå i førsteomgang – spillet tok seg opp etter pause: – Godt å komme igang – Norsk Topphåndball

(Ikast – Storhamar 32-22) Storhamar lå under 10-19 ved pause mot Ikast, men hevet seg de siste 30. – Vi var ikke helt i duellmodus i starten, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Det var faktisk første gang vi spilte seks mot seks på hel bane i sesongoppkjøringen. Vi fikk god motstand. Vi var ikke helt i duellmodus i starten og tapte alt som var av dueller. Vi ble blåst litt av banen da, men etter hvert så ble det bedre, sier Gabrielsen.

Storhamar møtte et meget solid dansk lag. Ikast var motstander i Europa League forrige sesong, og da tapte hamarsingene begge kampene.

Dette var Storhamars første treningskamp før lagets aller første sesong i Champions League. Flere Storhamar-spillere har slitt med skader i oppkjøringen. Keeper Eli Marie Raasok er med til Danmark, men spilte ikke mot Ikast på grunn av en hælskade. Heller ikke Mathea Enger som er opptatt med U-VM var med, og kaptein Moa Fredriksson er i opptrening etter fødsel. Med var imidlertid Storhamars fire nysigneringer Tina Abdulla, Olivia Löfqvist, Line Ellertsen og Anna Klausen Jakobsen.

Storhamar scoret kampens første mål. Så scoret Ikast fem på rappen og ledet 5-1 etter åtte minutter.

Ikast rykket fra til 10-3 før Storhamar hevet seg og spiste seg litt innpå. Etter 20 minutter ledet danskene 11-7. Ikast rykket fra igjen og ledet 19-10 ved pause.

TAPTE: Det ble tap mot Ikast i tirsdagens treningskamp i Danmark. F.v: Elinore Johansson, Line Ellertsen og Guro Nestaker.

Ti minutter ut i andreomgang ledet Ikast 23-15. Så kom det en liten periode der Storhamar nærmet seg noe i målprotokollen. Etter 14 minutter var stillingen 24-18 til danskene. Tre minutter før slutt ledet Ikast 31-22, og de vant altså matchen 33-22.

– Vi forholdt oss til enkle systemer i angrep, for det er så langt vi har kommet nå. Vi har nok å jobbe med, og det blir fint å bruke dagen i morra til å få bedre samhandling både i forsvar og angrep. Standarden er satt. Og det var godt å komme i gang, absolutt, sier Kenneth Gabrielsen.

FØRSTE KAMP: Matchen mot Ikast var Storhamars første treningskamp før en hektisk sesong.

Storhamar skal spille to kamper til i løpet av treningsleiren i Danmark. Torsdag møter de Metz, og fredag er det match mot Viborg.