Foto: Hege Bjanes

Haslum klar for kvalik: – Jeg er kjempestolt av det laget har fått til!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
31. mars 2022

Haslum Bærum Damer skal spille kvalifisering for opprykk til REMA 1000-ligaen.  Laget har denne sesongen vist en imponerende bredde i stallen og har mange spillere som kan komme inn og gjøre en forskjell. 

Bærumsklubben har så klart noen støttespillere som viser vei, men det er likevel kollektivet som imponerer.  Lagleder Markus Svensson Selnak Rossavik rullerer på mannskapet uavhengig av resultatet i kampene og har ikke en typisk førstesekser.  Alle er viktige bidragsytere og Haslum er et forbilde for andre klubber når det gjelder å skape samhold og lagfølelse. 

Ragnhild Rise Kirkeby har blomstret denne sesongen, som er hennes fjerde i 1. divisjon.  Hun gikk skadet i fjor og var spillesugen da seriespillet endelig kom i gang igjen i høst.  Ragnhild har scoret nestflest ganger for Haslum i år og har 57 mål på 13 kamper.

Foto: Øystein Syversen

– Vi har mange på hver posisjon og hvis det er noen som ikke har dagen, så kan andre spillere komme inn og bidra, forklarer bakspiller Ragnhild Rise Kirkeby (21).  – Det er kanskje det sterkeste kortet vårt, sammen med forsvaret når vi klarer å stå tett og jobber bra.

– Vi er en god blanding av noen rutinerte spillere og en del unge, og vi har et veldig bra samhold. Vi spiller godt sammen som et lag og har mange gode spillere på alle posisjoner som er med og bidrar både i trening og på kamp. Vi har også et godt trenerteam som gjør at det er gøy å være på trening, og ikke minst så har vi veldig gode støttespillere rundt laget, sier Ragnhild begeistret.


Hvor stolt er du av det dere har fått til denne sesongen?

– Jeg er kjempestolt av det laget har fått til!  Den siste tida har vært preget av sykdom og skader og vi har startet kampene med forskjellige startsekser hver gang, men likevel klarer vi å vinne mange av kampene.  At folk står frem som de gjør, jeg er kjempestolt av alle sammen, det er kjempegøy.

Foto: Øystein Syversen


På de seks siste kampene har Haslum 4 seire, uavgjort mot Levanger og ettmålstap mot Gjerpen. I møtet med Skiensklubben før jul ble det seier til Haslum, men i returoppgjøret i forrige uke ble det revansje for Gjerpen, som vant med et mål.

– Det var bittert å tape siden vi ledet med to mål da fem minutter gjenstod.  De scorer når det er fem sekunder igjen, så det er klart, det var kjedelig.  I hele den kampen hakket det for oss fremover og vi gjorde en del tekniske feil.  Selv om vi stod ganske greit bakover. 

– Det er gøy at vi sannsynligvis møter Gjerpen igjen to ganger i kvaliken og får prøve oss på nytt.  Jeg følte vi tok mye læring av den kampen inn mot den neste kampen med tanke på hvordan vi skulle spille i angrep og få mer flyt på det.  Og hvordan vi kan gjøre det mot slutten av kampene. 


På søndag var Nordstrand motstander og Haslum viste igjen sin sedvanlige gode sluttspurt og hentet hjem en tomålsseier, selv om en periode lå fem mål bak.

– Selv om vi lå fem mål bak Nordstrand og det så ganske mørkt ut, har vi tro på oss selv.  Vi hadde god backing fra benken og alle var på hele tiden.  Og så gjør Thea Granlund noen viktige redninger for oss, vi får løpt inn noen enkle mål.  Vi gir oss ikke og klarer å dra det i land, det var kjempegøy, smiler 21-åringen, og hun legger til: 

– Vi har hatt en del jevne kamper i år som vi har klart å vinne, selv om det ikke gikk helt veien mot Gjerpen så tok det ikke helt knekken på oss, heldigvis.  Det var det deilig at vi revansjerte oss mot Nordstrand allerede i den neste kampen vi spilte. 

Foto: Hege Bjanes


– En av suksessfaktorene våre i år er at vi går inn i hver kamp og tar alle lag like seriøst uansett hvor på tabellen de er.  Vi står sammen om det og har virkelig tro på at vi kan vinne alle kamper.

– De gode kampene våre preges av godt forsvarsspill og angrep der alle er med og bidrar, forklarer hun.


Haslums toppscorer fikk en ankelskade i første seriekamp i fjorårssesongen og da hun var spilleklar igjen, ble serien avsluttet på grunn av covid.  Ragnhild har fått trent godt siden februar og gjør sin beste sesong noensinne i Haslumtrøya.

– Dette er min første sesong i 1. divisjon hvor jeg har klart å prestere på et så relativt jevnt nivå.  Og første sesong hvor jeg har fått så mye tillit.  Det går gjerne hånd i hånd.  Det er min fjerde sesong i 1 divisjon, men de to første sesongene spilte jeg mye på høyreback og spilte ikke like mye som jeg har gjort i år.  Så jeg er veldig fornøyd med både tillit og egentlig egne prestasjoner.  Det har vært gøy å få det til.  Denne sesongen har jeg kost meg masse, sier hun ivrig. 

Foto: Øystein Syversen


Kan dere rykke opp?

– Alle mulighetene er jo der.  Med gode forberedelser og ikke minst selvtillit, at vi har troen på det, så er det ingenting som er umulig.  Det er gode lag vi skal møte, men vi skal gjøre så godt vi kan, sier Ragnhild Rise Kirkeby avslutningsvis.