Haslum best da det gjaldt som aller mest – Norsk Topphåndball

Haslum best da det gjaldt som aller mest

Kristiansand – Haslum 26-31 (16-15). Neste sesongs motstandere heter fortsatt Elverum, Drammen, Runar og Kolstad – og takk for det. Det ble klart da Haslum vant da det gjaldt som aller, aller mest i klubbens historie.

Haslum hadde tapt de fem siste kampene mot Kristiansand. Men i den sjette og den viktigste tok gutta ansvar og kjempet hjemmelaget ut av stil. Det til tross for at Kristiansand var det førende laget i kampens første 15 minutter. På det meste ledet sørlendingene med syv mål.

Så våknet gjestene og lå kun ett mål bak til pause. Anført av Anders Røe (som dermed avsluttet sin 16 års lange Haslum-karriere med hele 10 mål), Trond Tjemsland (som tidvis stengte buret) og Benjamin Hallgren (med fem mål og som også forlater Haslum etter denne sesongen) kjempet de Kristiansand ut av rytme i andre omgang. Kun 14 minutter etter hvilen ledet Haslum med fem mål – en ledelse de aldri ga fra seg. Men for all del – en kollektiv ros og gratulasjon til hele gjengen inklusiv den uerstattelige/evigjobbende oppmannen Terje Gunnar Halvorsen på benken med over 20 sesonger bak seg i klubben.

Det er en lettet og stolt Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno som uttaler seg etter kraftanstrengelsen i Aqurama:

– Jeg er veldig, veldig glad og stolt på vegne av gutta. Vi har hatt mye uflaks gjennom sesongen – slik at dette var veldig fortjent.

– Vi lå under med syv mål på det meste. Da traff vi ikke på forsvarsspillet og la om til et offensivt forsvar, noe som ble helt avgjørende. Vi kom tilbake og vi klarte å snu kampen til vår fordel. Vi fulgte rett og slett plan B pluss at Trond leverte målvaktspill av god, gammel klasse til tross for at han har stått veldig lite denne sesongen.

Inn fra sidelinjen sniker Benjamin seg med følgende kommentar: – Sånn – nå er det ferie.

Haslum: Thomas Langerud, Trond Tjemsland – Anders Røe 10, Vegard Sørlie Tennfjord, Nicolay Hauge, Even Haugli, Leopold Nicolaus 1, Benjamin Hallgren 5, Håvard Johannesen, Kasper Bjanes Iversen 2, Stian Brevik 4, Henrik Bielenberg 3, Aleksander Høiness 1, Anders Teige Bøe, Martin Hovde 4, Kristian Gjestrud1.

Kristiansand: Tollef Lindqvist4, Eirik Køpp 4.

Utvisninger: Kr.sand 1×2 min, Haslum ingen.

Spillested: Aquarama.