Håpet lever for Vipers før returoppgjøret neste søndag! – Norsk Topphåndball
Linn Jørum Sulland viste gode takter i kveldens kamp Foto: Terje Refsnes

Håpet lever for Vipers før returoppgjøret neste søndag!

Nesten en hel måned etter forrige håndballkamp var det endelig dags igjen. Det første oppgjøret i 8-dels finalen i Champions League mot Odense skulle finne sted i IBF Arena i Ikast. Og det var en veteran som skulle sette standarden for Vipers-jentene i den første omgangen.

Linn Sulland sto bak tre av de rosas fem første nettkjenninger. I Nora Mørk og Silje Waades fravær trengte Vipers en høyreback som tok ansvar, og det gjorde Sulland så til de grader. Det siste i åpningsperioden gav stilling 5-6.

I motsatt ende skulle det meste, nesten som forventet, handle om Lois Abbingh. Den nederlandske storskytteren drev med prikkskyting mot Evelina Erikssons mål, og sto bak seks scoringer før hvilen. I tillegg til Abbingh gjorde både Mie Højlund og Anne Cecile de la Cour seg bemerket med flere scoringer.

Det var en jevnspilt omgang, og lagene fulgte hverandre tett. Bortsett fra helt i åpningen var det dog Odense som hele tiden var et lite knepp foran, med Vipers-jentene halsende ett og to mål bak. Etter 24 minutter, med Odense tre mål foran tok Ole Gustav Gjekstad en timeout.

Etter den timeouten var det i hovedsak kun de rosakledte det handlet om. Fra 12-15 ved timeouten til 16-17 ved halvtid var en god opphenting, og noe som gav troen på at Vipers kunne få med seg et resultat fra denne kampen.

I den andre omgangen fortsatte akkurat det samme kampbildet som i den første omgangen. Det var en utrolig jevnspilt håndballkamp vi var vitne til. I pausen hadde Ole Gustav Gjekstad gjort et par endringer. Jana Knedlikova hadde kommet inn på høyre kant, og Andrea Austmo Pedersen gjorde comeback etter skadeavbrekket sitt.

Andrea vartet opp med en strålende redning tidlig i omgangen. Det gav vertene, som Vipers var oppført som i kveld, muligheten til å ta ledelsen. Dessverre rant det angrepet ut i sanden, og det var Odense som fikk muligheten.

Bortelaget tok den muligheten, ved Nycke Groot, men Vipers scoret det neste målet og sørget for å holde presset oppe. Nettopp det skulle Vipers gjøre hele denne omgangen også. Helt frem til Ragnhild Valle Dahl fikk sin første mulighet for kampen.

Andrea Austmo Pedersen returnerte til Vipers-buret etter et skadeavbrekk.

Den hardtskytende bakspilleren mottok ballen og fyrte løs som vi har blitt vant til. Ballen føk i nettaket og det sto 24-23 til Vipers. Det var første gang jentene i rosa var foran i målprotokollen. Med snaue 20 minutter igjen på klokka var det et bra tidspunkt å ta ledelsen på.

Men det danske laget var ikke ferdig. Jessica Quintino, den brasilianske høyrekanten, hadde vært forholdsvis anonym så langt, men resten av omgangen skulle hun sette fire scoringer, og sørge for at Vipers ledelse ikke skulle holde.

De neste minuttene skulle lagene, som resten av kampen følge hverandre tett. Men så pådro nevnte Valle Dahl seg en utvisning med snaue to minutt igjen på klokka. Lois Abbingh satt straffekastet i mål, og danskene skulle score ett mål til i det overtallet. 33-35, og Gjekstad tok nye timeout.

Med tomålsledelse og halvannet minutt igjen så det lyst ut, men de hadde ikke regnet med Emilie Hegh Arntzen. Emilie fikk ballen to ganger, satt den i mål to ganger, og utliknet to ganger. Dessverre for Vipers fikk det danske laget en mulighet til. Rikke Iversen fikk muligheten til å sette sin sjette scoring for kvelden.

Det fastsatte sluttresultatet til 35-36. Det betyr at det danske laget tar med seg en ettmålsledelse inn i returoppgjøret som spilles neste søndag.