Foto: Jon Forberg

Hanne Sagvold om seieren over Molde: – Jeg var egentlig aldri nervøs

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
11. januar 2022

Fredrikstad var relativt misfornøyd med en høstsesong som ga 5 seire og 7 tap.  Laget har femteplass som målsetting og klarte ikke å vise sitt sanne potensial i kampene før jul.  Derfor var det befriende for Østfoldklubben å hente sesongens første seier på bortebane mot medaljekandidat Molde søndag.

Etter å ha ligget foran med et mål til pause, økte Fredrikstad ledelsen utover i andre omgang og vant med ni mål, 32-23.  Målvakt Hanne Sagvold var blant flere på bortelaget som gjorde en svært god kamp.

– Det var ekstremt deilige og viktige poeng, sier sisteskanse Hanne Sagvold (21).  – Det er fint å starte året med to poeng mot Molde på bortebane.  Spesielt da for en trønder som kanskje alltid har litt ekstra hatforhold til Molde, humrer hun. 

– Det er to viktige poeng siden vi har tapt mot lag som vi mener er under oss, og da få to poeng mot et lag som ligger høyere enn oss på tabellen gjør at det jevner seg litt ut. 

– Vi styrer egentlig kampen fra start.  Vi får en ledelse tidlig, så tar Molde oss igjen, men jeg var egentlig aldri nervøs.  Når vi leder litt ut i første omgangen der, så styrer vi kampen helt inn. 

Foto: Jon Forberg


Hva satt i spillet

– For det første hadde vi et godt forsvar så jeg kunne gjøre flere enkle redninger.  I tillegg til at vi har både Julie Hulleberg og Benedicte Frøland Nesdal som er ekstremt aggressive og har nesa på mål og skaper mange gode og viktige scoringer, skryter hun. 

– Vi spiller som et lag i veldig stor grad gjennom hele kampen.  Og det slet vi med i de siste kampene før jul.  Da var vi mer avhengig av enkeltprestasjoner. Og selv om det i kampen i går var enkeltspillere som stikker seg ut, så er det fortsatt en lagseier hvor flere kommer på banen og vi har avslutninger fra flere posisjoner. Så det synes jeg var fint og lover godt for kampene videre, konstaterer Hanne fornøyd. 


Fredrikstad avsluttet høstsesongen med to strake tap og hadde også noen andre tap i løpet av høsten i kamper som de selv synes de burde ha vunnet.  Men spillere og trenerteam har utnyttet kamppausen godt, har kommet seg opp på hesten igjen og har brukt tida godt til å samle troppen. 

– Trener Elias ga oss fri i romjula og da vi kom tilbake på nyåret så var det ekstremt mye energi i gruppa og det har vi brukt på å ha høyt nivå på trening.   Og det tror jeg er nøkkelen, at vi klarer å ha den aggressiviteten og intensiteten hver dag på trening.  Vi har fokusert både på forsvar og angrep og hadde veldig gode økter inn mot Moldekampen.

Foto: FBK


Hvordan blir det fremover?

– Nå møter vi først Vipers, det blir nok en tøff kamp.  Men ellers så ser det pr dags dato ut til at vi skal kunne hevde oss godt fremover.  Det at vi slår Molde, som har vunnet mange kamper, ga oss selvtillit.  De har kanskje et redusert lag, men samtidig gjør vi en god prestasjon. 

– Det er jevnt i serien og det er viktig for oss å ta poeng mot de lagene som er rundt oss.  For vi har satt en målsetting om å bli nummer 5 og den står vi fortsatt på og skal jobbe som bare det for å få det til. 


Hanne Sagvold spiller sin tredje sesong i Fredrikstad etter overgangen fra Byåsen i 2019.  Hun har funnet seg godt til rette i Østfold, har samboer og studerer i tillegg til håndballen og har opplevd å ta store steg som Fredrikstadspiller.

– Jeg har et godt trenerteam rundt meg og er også heldig som får samarbeide med Cecilie Leganger og har henne som mentor, og det hjelper meg veldig mye, sier hun ivrig. 

– Vi er et ungt lag, men med trøkk og fart på trening får jeg utfordret meg både på skudd og det at jeg må ta en større rolle bak der.  Selv om jeg bare er 21 år så er jeg en av dem som er eldre.  Og det gjør at jeg får mer ansvar og det lærer jeg mye av, sier Hanne Sagvold avslutningsvis. 

Foto: Jon Forberg