Foto: Hanne Heggdal

Hanne Olsvik spilte i 2. div i fjor. Nå er hun toppscorer i 1. divisjon.

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
10. desember 2021

21 år gamle Hanne Olsvik har raskt tatt nivået et hakk opp etter at hun tidligere kun hadde spilt i 2. divisjon for Byåsen Bredde.  Hun har virkelig gjort midtbacken til sin i Levanger og i tillegg til å være playmaker scorer hun ofte og er toppscorer i 1. divisjon med 7 mål i snitt pr kamp.

– Jeg har en litt annerledes rolle i år, forteller Hanne Olsvik. – I fjor var jeg mer med som lærejente for å komme i gang på det nye nivået.  Det er stor forskjell fra andre divisjon til første divisjon. 

– Levanger var opptatt av å bruke de kvalitetene jeg har, så jeg kom raskt inn i spillet og kunne bruke det jeg er god på.  Jeg vil si at spilleforståelsen er min største styrke, det å spille lagvenninnene mine gode.  Og så jobber jeg med utvikling på skudd, finter og den biten der. 

– Det er gøy å spille, og det er deilig at jeg har spilt meg inn på laget og det å ha tatt det nivået er artig, så klart, smiler hun. 


Hva vil du si om innsatsen din i høst?

– Jeg vil jo si at jeg har hatt en jevn stigning.  Har ikke hatt noen fryktelig dårlige kamper, vil si at jeg har vært jevnt god og i tillegg hatt noen gode kamper, som den mot Fjellhammer på onsdag, forteller playmakeren som ble toppscorer med 11 mål i den kampen. 

Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa


Det at hun er toppscorer i 1. divisjon etter å ha scoret 65 ganger i høst var hun ikke selv klar over før en lagvenninne sendte oversikten etter serierunden på onsdag.

– Det er alltid artig å score mål, men det er ikke det jeg tenker på når jeg spiller.  Og så hjelper det på at jeg tar straffene, sier hun beskjedent.


Levanger opplevde å miste fjorårets toppscorer til Fredrikstad, men det betydde at det ble litt omrokkeringer i oppstillingen og laget fremstår minst like sterkt denne sesongen med Elisabeth Hammersland på venstreback, i stedet for i midten og med Hanne Olsvik som den nye playmakeren.

– Ja, jeg har fått mer ansvar etter at Runa Heimsjø Sand reiste til Østfold.  Jeg synes at jeg, Elisbeth Hammersland og Åse Grønning på Almberg på høyreback spiller bra i sammen.  Vi har fått til en bra spillestil og timing, sier Hanne fornøyd.


Hva fungerer hos dere når dere spiller på deres beste?

– Da står vi knallhardt i forsvar og får noen enkle mål fremover hvor vi får sprunget på motstanderen.  Og så er vi gode når det flyter i angrepet og vi lar ballen gjøre jobben og vi spiller hverandre gode.  Det er det som er artig, det å spille festhåndball, smiler hun. 


Levanger ligger på femteplass, men hadde en uforståelig kollaps etter en god seriestart med blant annet en uavgjort-kamp mot Volda.  Levanger gikk på 4 strake tap før de klarte å snu trenden og har nå slått Ålgård og Fjellhammer i de to siste kampene. 

– Det er vanskelig å sette fingeren på hva som var årsaken, vi kom i en dårlig flyt, misset i angrep og hadde litt dårlig spill bakover i perioder.  Og i 1. divisjon blir man straffet hardt når man gjør feil. 

– Selv om vi var inne i en trå periode, tenkte vi positivt og så på hva vi gjorde bra, og lot være hele tiden tenke å på det vi gjorde dårlig.   Vi trente som før, hadde godt humør og klarte å snu trenden.

Foto: Hanne Heggdal


Da Ålgård var motstander 21. november, var Levanger lei av å gå av banen uten poeng og satte et bra forsvar fra start og fant tilbake til tryggheten i angrepsspillet.  Det endte med seier 31-27.  For to dager siden fortsatte Levanger den gode trenden fra kampen borte mot Ålgård og det var aldri noen tvil om at det ville bli hjemmeseier i kampen mot Fjellhammer.

– På onsdag hadde vi ikke spilt på to uker og vi var tent på å ta en seier på hjemmebane igjen, vi hadde ikke vunnet på en stund der, så det var deilig å vinne i Trønderhallen igjen. 


Fremover?

– Vi har igjen Reistad hjemme før jul, som vi spilte uavgjort mot i første seriekamp.  Så vi er ganske sugne på å vinne mot dem, sier hun engasjert. 

– Vi har hatt som mål å stabilisere oss i 1. divisjon.  Det er veldig liten forskjell mellom åttendeplass og fjerdeplass på tabellen og alle slår alle, så alt kan skje, sier Hanne Olsvik avslutningsvis.