Foto: Vidar Ruud/NHF

Håndballjentene tilbake på hjemmebane

Av: Norsk Topphåndball
7. oktober 2021

For første gang på to år skal Håndballjentene spille kamp på norsk jord. For Henny blir det ekstra spesielt.

– Nadderud Arena var min hjemmebane i noen år da jeg spilte for Stabæk, og jeg tror det blir veldig bra å spille der igjen. Jeg gikk til Stabæk da jeg var 15 år og ble der til jeg var 19. Siden har jeg ikke spilt i hallen, så jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Nadderud Arena, sier landslagsspiller Henny Ella Reistad.

Håndballjentene møter Slovenia på hjemmebane i den første kampen i EHF EURO Cup. Lagene har kun møttes én gang siden 2010, det var i 2019. Den kampen vant Norge 36-20. Returkampen spilles i Slovenia 10. oktober.

– Slovenia er gode, så det kommer til å bli tøft. Samtidig har vi ikke spilt mot Slovenia i de seneste mesterskapene, så det blir spennende å møte noen nye motstandere. Jeg tror det er et fint lag å møte i perioden vi er i nå.

For Håndballjentene blir det viktig å fokusere på seg selv og bruke samlingen godt. 

– Det kan være at det kommer noen nye spillere på denne samlingen som vi skal spille inn, og så ønsker vi å finne tilbake til de relasjonene som var i OL og kjenne på en god følelse igjen. Vi må prøve å være litt skarpe på det vi avtaler. Når vi ikke har hatt så mye tid sammen, er det viktig å være veldig nøyaktig i det vi jobber med på samlingen.

Videre i turneringen venter Montenegro og Nord-Makedonia. De kampene spilles i mars og april neste år. Før den tid skal Håndballjentene til Spania for å spille VM.

– Jeg tror det blir veldig moro. Jeg gleder meg til å spille mesterskap, og jeg synes at vi skal ha like høye ambisjoner for dette mesterskapet som tidligere. Kanskje vi er litt revansjelystne etter OL, vi vil selvfølgelig alltid gjøre det så bra som mulig i alle mesterskap.

Henny byttet klubb før denne sesongen og ble en del av danske Team Esbjerg. Det trives hun godt med.

– Jeg har kommet godt inn i laget og i byen, og jeg synes det var et godt valg slik ting er nå. Det blir veldig spennende å utvikle meg selv og laget denne og neste sesong. Jeg er veldig fornøyd!