Håndballjentene med ny storseier! – Norsk Topphåndball

Håndballjentene med ny storseier!

Håndballjentene startet svakt, men beseiret Sør-Korea etter storspill i andreomgang.

Det er generalprøve før VM i desember når Håndballjentene denne uken spiller Intersport Cup. På torsdag startet de norske jentene cupen på best mulig vis med storseier mot Nederland.

Det var Norge som åpnet scoringskontoen da Camilla Herrem satte ballen mellom stengene etter et halvt minutt spilt. Etter to minutter spilt utlignet Sør-Korea og lagene fulgte hverandre tett første delen av kampen. Det var uavgjort også etter fem minutter da Nora Mørk satte ballen lekkert i mål fra straffemerket.

De norske jentene slet tidvis med å få satt ballen i mål. Jentene fra Sør-Korea var gode i det offensive duellspillet og Håndballjentene hadde problemer med å tette igjen rommene i forsvar. Da omgangen var halvspilt hadde begge lag satt seks baller i mål.

Det var jevnt også i siste delen av omgangen. Norge var foran med to mål etter drøyt 22 minutter spilt. De norske jentene satte ikke ballen i mål de siste minuttene, og sørkoreanerne tok igjen forspranget og gikk opp i ledelsen før pausen. Stillingen var 11-13 da lagene gikk i garderoben.

De norske jentene leverte en betydelig bedre andreomgang. Etter drøyt tre minutter satte Emilie Hegh Arntzen inn utligningsmålet. Sør-Korea holdt følge de første syv minuttene av omgangen, før Norge tok føringen og dro ifra.

Silje Solberg stod fantastisk mellom stengene og de norske jentene kjørte tempo fremover. Etter et kvarter spilt hadde Norge tatt ledelsen med seks mål etter å ha holdt Sør-Korea målløse i seks minutter. Håndballjentene skrudde aldri på håndbrekket doblet ledelsen i siste del av kampen, og tavlen viste 35-23 da dommerne blåste for siste gang.

Emilie Hovden gjorde en god kamp fra høyrekanten og satte fem baller i mål. Også Moa Høgdahl og Vilde Ingstad leverte på banen med fire scoringer hver.

Camilla Herrem satte åtte baller i mål og ble Norges toppscorer. Hun hadde dette å si til TV 2 etter kampen

– Jeg synes vi har håndbrekket på i store deler av kampen. Vi klarer ikke helt å sette skuddene og slippe oss løs. Så kommer vi i andreomgang der vi får fatt i forsvaret og får satt et mye større tempo så da rykker vi fra.

Norge møter Russland i siste kamp i Intersport Cup søndag kl. 16.45. Kampen vises på TV 2/ TV 2 Play