Foto: NHF

Håndballjentene klare for OL i Tokyo!

Tekst: Lars Kvam/Norges Håndballforbund
21. mars 2021

Romania slo Montenegro 28-25, og med det er Håndballjentene kvalifisert for OL i Tokyo.

Den eneste måten Norge kunne tape OL-plassen på som følge av gruppas siste kamp, var om Romania hadde slått Montenegro med nøyaktig fem mål – etter selv å ha scoret 30 eller mer.

Oddsen for et slikt utfall var høy. Like fullt var det stressende for Håndballjentene å sette seg på flyet hjem fra Podgorica med én seier og ett tap, uten selv å kunne avgjøre egen skjebne.

Heldigvis for jentene gikk det hele veien: Romania slo Montenegro 28-25 søndag ettermiddag, men det var altså ikke nok. Lagene fulgte hverandre det meste av kampen. Mot slutten spurtet Romania for livet, og sørget for at den norske pulsen steg, men jobben ble for stor for Neagu og Co.

Dermed skal Montenegro og Norge delta i OL i Tokyo i august, som henholdsvis gruppevinner og -toer, mens Romania måtte dra hjem med den bitre tredjeplassen.

Tabell, gruppe 3:

1. Montenegro….2 p. Målforskjell 53-51
2. Norge….2 p. Målforskjell 52-52
3. Romania….2 p. Målforskjell 52-54

**12 lag deltar i OL. Følgende 11 lag er kvalifisert:

Nederland, Japan, Frankrike, Sør-Korea, Angola, Brasil, Sverige, Montenegro, Norge, Russland, Ungarn. Det 12. laget blir vinneren av søndagens oppgjør mellom Spania og Argentina.

Dette blir Håndballjentenes åttende deltakelse i sommer-OL. Laget har tatt medalje i seks av de sju foregående OL-forsøkene – senest bronse i Rio i 2016. I 2008 (Beijing) og 2012 (London) ble det gull.

Det som gjør årets deltakelse historisk for Håndball-Norge, er at begge våre to landslag er kvalifisert for sommerlekene, siden Håndballgutta spilte seg til OL forrige helg. Det blir første gang Norge stiller med to håndballag i sommer-OL.

Ilden tennes i Tokyo fredag 23. juli 2021.


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png